Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

BouwBeurs 2017 Een terugblik

BIL_NEWS_Messe_Bouwbeurs_2017_16z9_FHD.jpg
Schöck kijkt terug op een zeer inspirerende en succesvolle beursweek met veel aandacht voor onze oplossingen met glasvezelcomposiet.

Tijdens de BouwBeurs 2017 presenteerden wij onze nieuwste productoplossingen binnen het concept van Combar® glasvezelcomposiet. De laatste jaren heeft Combar® zich internationaal bewezen als hoogwaardige wapening in beton. De unieke materiaaleigenschappen waaronder de thermisch isolerende en duurzame eigenschappen maken Combar® glasvezelcomposiet uiterst geschikt voor toepassingen in de gevel. In nauwe samenwerking met ontwikkelingspartners heeft dit onder andere geleid tot nieuwe producten en concepten voor geveltechniek.

Een overzicht van onze beursinnovaties:

Schöck Isokorf® ontmoet Combar® - Het beste van twee werelden

De nieuwe Schöck Isokorf® XT-Combar combineert de Schöck Isokorf® technologie met Combar® glasvezelcomposiet voor nog betere bouwfysische prestaties. Combar® glasvezelcomposiet heeft de belangrijke eigenschap dat het zeer goed thermisch isoleert. Hierdoor zijn de thermische prestaties van de Schöck Isokorf® XT-Combar circa 30% verbeterd en is daarmee de best isolerende Isokorf® ooit! Lees ook ons nieuws over de Isokorf® XT-Combar voor meer informatie en download de flyer.

ThermoFrame® – Partnership leidt tot een hoogwaardig en innovatief gevelsysteem

Het ThermoFrame® is ontstaan uit een succesvolle co-creatie tussen Leebo Intelligente Bouwsystemen en Schöck Nederland. Leebo als specialist en ontwikkelaar van complete gevelsystemen en Schöck als specialist in thermische onderbrekingssystemen en toepassingen in glasvezelcomposiet. De opbouw van het ThermoFrame is gebaseerd op een binnen- en buitenframe opgebouwd uit de LeeFrame® lichtgewicht profielen. De beide frames zijn thermisch ontkoppeld met speciale gevelanker-techniek bestaande uit Combar® glasvezelcomposiet. Resultaat: een optimaal geïsoleerde en een uiterst flexibel op te bouwen dragend metalen sandwichframe, waarop alle bestaande Leebo gevel- en wandconcepten zijn te monteren. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Special Solutions.

Glasvezelcomposiet in geveltechniek

De verankeringen die de buitenschil van de gevel dragen vormen zijn een steeds groter probleem als het gaat om de thermische prestaties. Traditionele oplossingen van metaal zijn als thermische lekken in de isolatie en leiden tot een toename van de isolatiedikte om aan de isolatie-eisen te kunnen voldoen. Het warmteverlies door de verankering is met het Combar® geveltechniek anker nihil door de zeer lage warmtegeleiding (0,7 W/mK). De ankers zijn daarmee uitstekend thermisch isolerend in vergelijking tot staal (50 W/mK), RVS (17 W/mK) of aluminium (160 W/mK). De nieuwe Combar® gevelankers zijn als mortelanker, chemisch anker of met metalen verbindingsmiddelen aan overige constructies te koppelen. Neem voor meer informatie contact op met onze afdeling Special Solutions.

Achteraf montage voor prefab beton- en staalconstructies

Zes jaar geleden presenteerden wij op de Bouwbeurs een revolutionaire oplossing voor het achteraf verankeren van prefab betonelementen met Schöck IDock®. Het concept van achteraf verankeren heeft bewezen grote voordelen te hebben voor de snelheid en flexibiliteit in het bouwproces. Met de nieuwste generatie Schöck IDock® elementen hebben we het achteraf verankeren van prefab betonelementen verder vereenvoudigd. Vanaf nu zijn de standaard Isokorf®-elementen ook te combineren met het vernieuwde IDock®-systeem. Bekijk ook de nieuwe IDock® brochure voor meer informatie.

Wilt u meer weten over onze innovaties, neem dan contact op met onze afdeling Engineering via info@schock.nl of 055 526 88 20.