Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Schöck Isokorf® ontmoet Combar® Het beste van twee werelden

BIL_NEWS_IK_XT-Combar_Highlight_16z9_FHD.jpg
De nieuwe Schöck Isokorf® XT-Combar is de meest energiezuinige Isokorf® ooit!

Schöck Isokorf® XT-Combar combineert de Isokorf® XT technologie (120 mm isolatiedikte) met Combar® glasvezelcomposiet voor nog betere bouwfysische prestaties. Combar® heeft als belangrijkste eigenschap dat het thermisch uitstekend isoleert, waardoor de thermische prestaties van de nieuwe Schöck Isokorf® XT-Combar tot 30% zijn verbeterd tegenover een standaard Isokorf® met 120 mm isolatiedikte. Dit betekent een nog lagere warmtegeleiding en een betere isolatie bij gelijkblijvende constructieve prestaties. Schöck Isokorf® XT-Combar voldoet daarmee aan de hoogste standaarden voor energiezuinig bouwen. Met de verbetering van de thermische isolatie zijn langere en grotere uitkragingen van balkons mogelijk zonder dat dit leidt tot extra warmteverlies.

De dwarskrachtstaven zijn bij Schöck Isokorf® XT-Combar onveranderd gebleven en de trekstaven zijn vervangen door Combar® glasvezelcomposiet. De hoge treksterkte en isolerende eigenschappen worden in de doorgaande, rechte staven optimaal benut. De trekstaven zijn korter en het Isokorf® element is daardoor compacter en lichter voor een verbeterde hanteerbaarheid bij de inbouw. Het gebruik van kortere staven en glasvezelcomposiet zorgen voor een besparing op de milieubelasting (CO2-uitstoot) waardoor het element is gecertificeerd met een Environmental Product Declaration (EPD). Het element is door het DIBt uitvoerig getest en voorzien van een Technische Goedkeuring.

Lees meer op de Isokorf® XT-Combar productpagina en download de flyer voor meer informatie.