Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Wanneer staal zijn grenzen bereiktSchöck Combar® glasvezelwapening

Schöck Combar® - Glasvezelwapening in tunnelbouw

Staal is al decennialang het belangrijkste wapeningsmateriaal in beton. Vooral in corrosieve en elektromagnetische omgevingen voldoet wapeningsstaal veelal niet aan de bescherming- en weerstandseisen die aan de omgeving worden gesteld. In deze gevallen biedt Schöck Combar® glasvezelwapening nieuwe mogelijkheden.

Een uniek materiaal

Schöck Combar® is chemisch resistent, niet elektrisch geleidend, niet magnetisch, thermisch isolerend, makkelijke verspaanbaar en corrosiebestendig. Met deze unieke materiaaleigenschappen biedt Schöck Combar® glasvezelwapening de beste wapeningsoplossing wanneer staal zijn grenzen bereikt.

Schöck Combar® wordt onder meer toegepast in bouwprojecten waarbij sprake is van zwerfstromen, zoals bij spoorlijnen, tramtracés en bij transformatorhuizen. Daarnaast is Combar® niet magnetisch en wordt het ook veelvuldig toegepast bij de bouw van onderzoekscentra en ziekenhuizen. Door de eenvoudige verspaanbaarheid van Combar® wordt het ook ingezet bij tunnelbouw ter voorkoming van schade aan de boorkop.

De unieke materiaaleigenschappen, hoge treksterkte en flexibiliteit maken Schöck Combar® glasvezelwapening de beste oplossing voor bijzondere bouwprojecten.

Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: techniek@schock.nl

Nieuws
BIL_REF_CH_Zürich-Flughafen_16z9_FHD
Combar op luchthaven Zürich
Veiliger starten en landen
Bij de uitbreiding van de start- en landingsbanen is Combar® glasvezelwapening gebruikt voor een storingsvrije communicatie van de veiligheidssystemen.
Downloads
Technische Informatie
Technische Informatie Schöck Combar®
pdf, 1,80 MB (02.09.2010)
Brochures
Brochure Schöck Combar®
pdf, 1,34 MB (05.02.2013)
Brochures
Brochure Schöck Combar® Referenties
pdf, 554,81 KB (05.02.2013)
Certificaten
K49001/02 KOMO attest-met-productcertificaat Schöck Combar®
pdf, 1,64 MB (23.06.2016)
Glasvezelwapening Schöck ComBAR® doorstaat crashtest