Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
ILU_IK_Produktmotiv-IDock-Punktueller-Anschluss_16z9_FHD.jpg

Altijd in controlAchteraf verankeren met Schöck IDock®

Schöck IDock® combineert achteraf verankeren van prefab betonelementen met de bewezen Schöck Isokorf® technologie. Hierdoor kan de constructie nagenoeg volledig afgebouwd worden voordat de prefab betonelementen worden verankerd. 

lees meer

Het nieuwe bouwproces

Met deze grensverleggende innovatie worden de ruwbouwfase en prefab montage van elkaar gescheiden. De standaard Schöck Isokorf® moduulelementen met 80 mm en 120 mm zijn zonder aanpassing toepasbaar met IDock®. Achteraf montage met Schöck IDock® biedt daarmee grote efficiencyvoordelen.

Het Schöck IDock® element creëert uitsparingen in de betonvloer waar naderhand de balkons of galerijen in verankerd worden. Het prefab balkon of de galerijen worden met ingebouwde Schöck Isokorf® elementen op de bouwplaats geleverd en met K70 gietmortel aangegoten. Afhankelijk van de buitentemperatuur en sterkteontwikkeling zijn balkons en galerijen al na 24 uur volledig belastbaar.

Een overzicht van de voordelen met Schöck IDock®

  • Ideale oplossing bij tunnelbekisting
  • Meer flexibiliteit in de planning 
  • Efficiënte inzet van materieel zoals kranen
  • Geen langdurige onderstempeling nodig
  • Verlaagt de bouwkosten
  • Voorkomt de beschadiging van kostbare prefab
  • Toepasbaar met standaard Isokorf® moduulelementen 
  • Tijdbesparing: na 24 uur belastbaar
Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: info@schock.nl

Inbouwstappen
Inbouwstap 1 Plaatsen van de wapening

Plaatsen van de wapening

Het IDock® element plaatsen en mee vlechten met de wapening. De benodigde bovenwapening wordt loodrecht op het IDock® sparingselement en evenwijdig aan het IDock® randelement geplaatst.

Inbouwstap 2 Vloer storten

Vloer storten

Het IDock® element tegen opdrijven zekeren en de vloer storten. Na verharden van de betonvloer worden de rand- en sparingselementen verwijderd.

Inbouwstap 3 Prefab balkon plaatsten

Prefab balkon plaatsten

Na het reinigen van de uitsparingen wordt het prefab balkon met ingebouwde Schöck Isokorf® elementen in de uitsparingen geplaatst. De uitsparingen laten ruime steltoleranties toe voor een optimale aansluiting.

Inbouwstap 4 Aangieten en uitharden

Aangieten en uitharden

De uitsparingen met gietmortel vullen en laten uitharden. Afhankelijk van de buitentemperatuur en sterkteontwikkeling is het balkon na 24 uur volledig belastbaar.

Downloads
Technische Informatie
Technische Documentatie Schöck IDock®
pdf, 45,95 MB (16.03.2017)
Brochures
Brochure Schöck IDock® achteraf verankeren betonelementen
pdf, 368,06 KB (24.02.2017)