Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Schöck ComBAR® - Unieke productiemethode glasvezelwapening

1. Glasvezel op spoelen  │ 2. Bundelen van glasvezelstrengen │ 3. Impregneren met vinylesterhars │ 4. Profileren │ 5. Coaten

MateriaalSchöck Combar®

Schöck Combar® (composite rebar) behoort tot de zogenoemde vezelcomposietmaterialen. Bij deze materialen worden vezels met andere materialen gecombineerd om synergie-effecten en verbeterde eigenschappen te bereiken. Eén van de bekendste is glasvezelversterkt kunststof. Dit vezelcomposiet wordt in vele gebieden toegepast, zoals in de elektro-industrie en de scheepvaart.

lees meer

Schöck Combar® is licht, sterk, robuust en duurzaam. De bijzondere materiaaleigenschappen van dit product leiden tot unieke voordelen in vergelijking tot staal.

De treksterkte van Schöck Combar® is vele malen hoger dan die van wapeningsstaal. Daarnaast is Combar® getest op een levensduur van 100 jaar in beton en ook in chemisch agressieve omgevingen. Het gedrag van de glasvezelwapening komt overeen met die van traditioneel wapeningsstaal.

De hoge treksterkte maakt Schöck Combar® uitermate geschikt voor toepassing bij: dragende prefab betonconstructies, hoge belastingen en betonsaneringen.

Schöck Combar® wordt niet aangetast door het gebruik van chemisch agressieve stoffen. Daarnaast is het element bestand tegen alkaliën en corrodeert Combar® niet. Zouten, carbonaten en andere alkalische stoffen tasten de glasvezelwapening niet aan.

Deze unieke eigenschappen maken Schöck Combar® uitermate geschikt voor toepassing bij: bruggen, waterkeringen, parkeergarages, havens, laboratoria, chemische industrie en opslagdepots.

Schöck Combar® geleidt geen elektriciteit en is daarmee niet gevoelig voor hoogspanning, elektrische velden of zwerfstromen. Doordat Combar® niet magnetisch is, verstoort de wapening niet het natuurlijke aardmagnetisme.

Deze eigenschappen maken Schöck Combar® uitermate geschikt voor toepassing bij: onderzoekscentra, laboratoria, energiecentrales, transformatoren, railsystemen en voertuig geleidingssystemen.

Schöck Combar® is licht verspaanbaar en met een haakse slijper of staalzaag eenvoudig door midden te zagen. Daardoor is Combar® onder andere te gebruiken bij tijdelijke constructies of bij het uitgraven van tunnels. De glasvezelwapening laat zich eenvoudig doorboren en vermindert daarmee de schade aan tunnelboormachines.

De lichte verspaanbaarheid maakt Schöck Combar® uitermate geschikt voor de toepassing bij: tijdelijke constructies en softeyes voor tunnels.

Schöck Combar® glasvezelwapening heeft een zeer lage warmtegeleiding, waardoor thermische bruggen (koudebruggen) voorkomen kunnen worden. Voor het thermisch isoleren van betonwanden wordt daarom uit de Combar® glasvezelstaven Schöck Thermoanker vervaardigd.

De thermische isolerende eigenschappen maken Schöck Combar® uitermate geschikt voor de toepassing bij: generatorvloeren, sandwichwanden en gevelankers.