Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
ILU_IL_Produktmotiv_Isolink_VHF-Betonfassade_16z9_FHD.jpg

Thermische prestaties in de gevelGlasvezel gevelanker voorkomt koudebruggen

De kwaliteit van de gebouwschil als geheel en de toegepaste producten wordt steeds belangrijker. Door de nieuwe BENG-eisen die vanaf 2021 gelden worden de eisen aan de thermische schil steeds hoger. Binnen deze eisen is geen plaats meer voor koudebruggen in de gevel.

lees meer

BENG: bijna energie neutrale gevel

Vanaf 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energie neutrale gebouwen (BENG) zijn. Om dit te toetsen wordt de maximale energiebehoefte (kWh) en het maximale primair fossiel energiegebruik (kWh) per m2 gebruiksoppervlak per jaar gelimiteerd. Dit betekent een hogere thermische kwaliteit van de gebouwschil. Het verbeteren en optimaliseren van de onderdelen in de gebouwschil gaat daarin steeds meer opleveren.

Goede isolatie in de gevel is de eerste stap. Op het gebied van verankeringen in de gevel wordt traditioneel veel gewerkt met dragende systemen van metaal. Stalen, roestvaststalen en aluminium bouwproducten zijn meer regel dan uitzondering. De warmtegeleidende eigenschappen van de metalen zorgen voor thermische lekken in de gevel. Deze lekken leiden onopgemerkt tot grote koudebruggen (thermische bruggen) in de gevel. Het blijven toepassen van traditionele verankeringen leidt daarmee tot onnodig warmteverlies en hogere stookkosten.

Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: info@schock.nl

Glasvezelcomposiet vervangt metaal

Met het oog op de toekomst mag in nieuwbouw en renovatie geen plaats meer zijn voor koudebruggen. Door staal of aluminium te vervangen voor Schöck Isolink® kan nu worden ontworpen en gebouwd volgens de hoogste standaarden. De Isolink® oplossingen worden gemaakt uit glasvezelcomposiet. Glasvezelcomposiet geleidt bijna geen warmte (λ = 0,7 W/mK), waardoor koudebruggen worden voorkomen en veel gemakkelijker wordt voldaan aan de BENG-eisen.

Geventileerde gevels

In de gevelbouw is vanaf nu Schöck Isolink® type TA-S beschikbaar. Een gevelanker speciaal ontwikkeld voor de geventileerde gevelbouw. De thermische isolatie met Schöck Isolink® is ruim 200 keer beter dan oplossingen uit aluminium. Hierdoor worden thermische lekken in de gevel sterk gereduceerd en zijn besparingen op de isolatiedikte tot wel 50% mogelijk. Zo bouwt u slankere gevels en wordt het netto vloeroppervlak van het gebouw vergroot.

Prefab betonwanden

Met Schöck Isolink® type TA-H en type TA-D heeft u een hoogwaardige verankeringsoplossing voor prefab betonnen sandwichwanden. De bijzondere eigenschappen van glasvezelcomposiet zorgen dat koudebruggen worden geminimaliseerd. Daarnaast zorgen de sterkte en stijfheid van het anker voor de constructieve overdracht en draagkracht van de betonwanden. Verder is Isolink® zo ontworpen dat verankering en afstandshouder gecombineerd worden tot één product. De inbouw wordt hierdoor zeer eenvoudig en hoge arbeidskosten worden voorkomen.

Downloads
Brochures
Brochure Schöck Isolink® - Koudebruggen in de gevel voorkomen
pdf, 268,20 KB (29.01.2018)
Brochures
Brochure Schöck Thermoanker (Isolink®) – Thermisch geïsoleerde betonnen sandwichwanden
pdf, 770,55 KB (03.09.2020)
Certificaten
KOMO attest K92424/01 Schöck Thermoanker (Isolink®)
pdf, 414,01 KB (07.09.2016)