Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Schöck Isokorf® XT type Q - Thermische onderbreking voor het overdragen van dwarskrachten

Schöck Isokorf® XT type Q-E

Schöck Isokorf® XT type Q is een constructieve thermische verankering voor het onderbreken van thermische bruggen bij ondersteunde balkons en loggia’s. Het element is KOMO gecertificeerd en beschikbaar in brandwerende uitvoering (REI120). Schöck Isokorf® XT type Q draagt bij ondersteunde betonelementen (hoge) dwarskrachten over.

 

lees meer

De Schöck Isokorf® XT type Q elementen zijn verder geoptimaliseerd om een nog hogere thermische isolatie te bereiken. Het element is uitgevoerd met 120 mm isolatie van Neopor® en een HTE-Compact® drukelement uit ultrahoge sterktebeton. Het nieuwe HTE-Compact® drukelement heeft een lagere warmtegeleiding en een hogere draagkracht waardoor de bouwfysische en constructieve prestaties verder zijn verbeterd.

Daarnaast is het element door het Passivhaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd als “passiefhuis gecertificeerd component” voor balkonaansluitingen. Met Schöck Isokorf® XT type Q ontwerpen architecten en constructeurs nu al energieneutraal (EPC 0,0), zonder beperking van de ontwerpvrijheid.

Voor het achteraf verankeren van prefab betonelementen met Schöck IDock® worden Schöck Isokorf® XT typen Q(Z)…E toegepast. Deze elementen zijn deelbaar (250 mm en 500 mm) en standaard beschikbaar in hoogten van 160 t/m 250 mm. De volgende Isokorf® XT typen Q zijn beschikbaar in combinatie met IDock®:

XT type Q…E: Voor het overbrengen van dwarskrachten in positieve richting bij doorgaande opleggingen.
XT type Q-Z…E: Element zonder drukelement. Voor het overdragen van positieve dwarskrachten, waarbij het betonelement spanningsvrij kan uitzetten bij temperatuursverandering.

Onze afdeling Engineering ondersteunt graag bij oplossingen op maat.

Highlights
Energieneutraal bouwen

Schöck Isokorf® scheidt bouwdelen thermisch van elkaar, voldoet nu al aan de eisen voor de EPC 0,0 en heeft een zeer lage psi-waarde.

Betrouwbare combinatie

Schöck IDock® combineert innovatie met de bewezen Isokorf® technologie, waardoor ook bij achteraf montage een betrouwbare verankering van prefab betonelementen ontstaat.

Maatwerkoplossingen

Onze technische adviseurs gebruiken hun jarenlange deskundigheid en internationale ervaring om zelfs voor de meest complexe situaties de beste oplossing te vinden.

Downloads
Technische Informatie
Technische Documentatie Schöck IDock®
pdf, 45,95 MB (16.03.2017)
Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: info@schock.nl