Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Schöck Tronsole® type Z - Contactgeluid isolatie element tussen bordes of verdiepingsvloer en wand

Schöck Tronsole® type Z

Schöck Tronsole® is een akoestische onderbreking ter voorkoming van hinderlijk contactgeluid in het trappenhuis. De Schöck Tronsole® type Z is een dragende akoestisch onderbreking voor het aansluiten van een bordes of verdiepingsvloer aan de wand van het trappenhuis (metselwerk of beton). Het element is toepasbaar bij prefab en in het werk gestorte bordessen of verdiepingsvloeren.

 

lees meer

De polymeer behuizing met rondom lopend profiel zorgt voor een contactgeluidsvrije inbouw in combinatie met Schöck Tronsole® type L-250. Met aangepaste elastomeervarianten kunnen zowel positieve, negatieve als horizontaalkrachten opgenomen worden. Ingebouwd bij een bordes of verdiepingsvloerhoogte van ≥180 mm maakt dat Tronsole® type Z volledig binnen de constructie delen valt en daarmee zorgt voor een ongestoord voegverloop.

De nieuwe en gecertificeerde oplegging met geïntegreerde afstandshouders zorgt voor een veilige en eenvoudige inbouw. Bij afdoende wapening van het bordes of de verdiepingsvloer is Tronsole® type Z uitvoerbaar in brandwerendheidsklasse REI90.

Highlights
Voorkom geluidshinder

Tronsole type Z met Elodur® elastomeeroplegging biedt een hoogwaardige en effectieve akoestische onderbreking.

Eenvoudige inbouw

Door de gecertificeerde oplegging met geïntegreerde afstandshouders is Tronsole® type Z veilig en eenvoudig in te bouwen.

Flexibiliteit

Meerdere typen beschikbaar voor het opnemen van extra (horizontaal) krachten.

Schöck Elodur®
Schöck Elodur® - Speciaal ontwikkelde elastomeeroplegging isoleert het contactgeluid

Schöck Elodur® is een speciaal ontwikkelde elastomeeroplegging en een wezenlijke component van het Schöck Tronsole® systeem. Dankzij een aangepast ontwerp en vormgeving is de contactgeluid vermindering met Schöck Tronsole® nog verder verbeterd. Tegenover vergelijkbare opleggingen is de Schöck Tronsole® met Elodur® oplegging ongeveer 10 dB stiller. Dat is maar liefst een halvering van de waarneembare geluidssterkte.

Downloads
Inbouwhandleidingen
Inbouwhandleiding Schöck Tronsole® type Z
pdf, 10,80 MB (18.05.2020)
Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: info@schock.nl