Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
BIL_PRESSE_NL_190298-Isolink-ThermoFrame_16z9_FHD.jpg

ThermoFrame®Circulair en prefab gevelelement

ThermoFrame® is een lichtgewicht en dragend sandwich-staalframe, ontstaan uit een succesvolle co-creatie tussen Leebo Intelligente Bouwsystemen en Schöck Nederland. Als producent, ontwikkelaar en specialist in complete gevelsystemen zocht Leebo de samenwerking met Schöck voor het integreren van het Isolink® koppelanker, bestaande uit glasvezelcomposiet. Het resultaat is een circulair en hoogwaardig prefab gevelsysteem.

lees meer

Het ThermoFrame® is een combinatie tussen het LeeFrame® van Leebo en de unieke Schöck Isolink® glasvezelcomposiet koppelankers. Dit gevelanker verbindt het binnen en buitenframe met elkaar, bestaande uit de lichtgewicht LeeFrame® U en C staalprofielen. Met dit systeem is producent Leebo in staat gevelsluitende en koudebrugvrije prefab wandelementen te produceren. Voor de afwerking is een ruime keus uit onder andere baksteen, natuursteen, keramiek, aluminium en HPL-cassettes.

Geen thermische lekken

De thermisch isolerende eigenschappen van glasvezelcomposiet maken een koudeburgvrije verbinding tussen de binnen en buitenprofielen mogelijk. Door deze oplossing kan in de kern van het ThermoFrame® volstaan worden met uitsluitend minerale wol of (bij voorkeur) ecologische isolatiematerialen. De harde isolatieplaat aan de buitenzijde kan achterwege blijven om aan de hoogste Rc waarden te voldoen, terwijl de pakketdikte heel gering blijft.

De voordelen

  • Compleet gevelsluitend prefab systeem
  • Optimale thermisch isolatie door toepassing Isolink® glasvezel gevelanker
  • Circulair gevelelement
  • Geschikt voor hoge Rc-waarden
  • Ruime keuze aan afwerkingen met verschillende materialen.
  • Flexibel en adaptief systeem
  • Lichtgewicht

Het eerste grootschalige project waarin ThermoFrame® wordt toegepast is de nieuwe 90m hoge woontoren “The Galaxy Tower” in Utrecht.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op met Leebo Intelligente Bouwsystemen via info@leebo.nl.

Samen aan nieuwe ideeën bouwen?

Laat hier je gegevens achter of neem contact op via mail of telefoon. Wij nodigen je graag uit op ons kantoor of komen bij jou op bezoek.