zoeken

Schöck Thermoanker D

Schöck Thermoanker D - Voor vrij hangende in de kern geïsoleerde sandwichwanden

Schöck Thermoanker D (TA-D) is een uit glasvezel vervaardigt verankeringselement en afstandshouder voor vrij hangende sandwichelementen. Het TA-D element isoleert thermisch en is uitgevoerd met rechte staafeinden.

Bij vrij hangende in de kern geïsoleerde sandwichwanden wordt het TA-D element diagonaal ingebouwd en gecombineerd met Thermoanker H. Het Thermoanker D neemt bij sandwichwanden de verticale krachten op en het Thermoanker H de horizontale windbelasting.

Vanwege het slimme ontwerp en de cilindrische geometrie is het Thermoanker D eenvoudig in te bouwen en vrij te positioneren. Het element zorgt daarmee voor een efficiënte productie van vrij hangende sandwichwanden.

Schöck Thermoanker D is door het PassivHaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd als “passiefhuis component” in de categorie “gevelankers”.

Highlights
Eenvoudige en veelzijdige inbouw

Thermoanker is een afstandshouder en trekanker in één en zeer eenvoudig in te bouwen en te verwerken in combinatie met elk type isolatiemateriaal.

Optimale thermische isolatie

Zeer gunstige bouwfysische eigenschappen en thermische isolerend, waardoor er geen warmtetransmissie vindt plaats en hoge hoge Rc-waarden worden bereikt. 

Bijzondere eigenschappen

Glasvezel is naast thermisch isolerend ook corrosiebestendig. Hierdoor is Thermoanker ook toe te passen bij lagere betondekkingen.

Downloads
Brochures
Brochure Schöck Thermoanker
pdf, 526,31 KB (07.02.2017)
Certificaten
KOMO attest K92424/01 Schöck Thermoanker
pdf, 414,01 KB (07.09.2016)
Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: techniek@schock.nl