zoeken

Maak ook het verschilMet Thermoanker voor sandwichwanden

Schöck Thermoanker – verankering uit glasvezelcomposiet voor in de kern geïsoleerde sandwichwanden
Schöck Thermoanker – verankering uit glasvezelcomposiet voor in de kern geïsoleerde sandwichwanden

Schöck Thermoanker is het energie-efficiënte alternatief voor wapenen van in de kern geïsoleerde sandwichwanden. Het Thermoanker vervangt de traditionele roestvaststalen wapening en isoleert de wand thermisch.

Uniek in eenvoud en thermisch isolerende eigenschappen

Glasvezelcomposiet kenmerkt zich door een zeer lage warmtegeleiding. Schöck Thermoanker verbetert de thermische eigenschappen van in de kern geïsoleerde sandwichwanden aanzienlijk en vermindert de warmtegeleiding tot wel 45 %.

Het gebruikte glasvezel heeft een zeer hoge eigen treksterkte (60.000 N/mm2) waardoor de sandwichwand beschermd wordt tegen scheuren en schade. Het Thermoanker neemt tegelijk de functie van verankering en afstandshouder over bij ondersteunde en vrij hangende sandwichwanden.

Dankzij het slimme ontwerp is Schöck Thermoanker eenvoudig in te bouwen en maakt daarmee de productie van sandwichwanden efficiënter. Thermoanker is toepasbaar met elk type isolatiemateriaal en stelt fabrikanten in staat grootte prefab sandwichwanden (6 x 12 m) te produceren. Het element is daarnaast gecertificeerd als “passiefhuis component” door het PassivHaus Institut in Darmstadt (DE) in de categorie “gevelankers”.

Schöck Thermoanker biedt de prefab betonindustrie en architecten een hoogwaardig isolatie en verankeringsmateriaal voor de toekomst.

Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: techniek@schock.nl

Downloads

Brochures

Brochure Schöck Thermoanker

pdf, 526,31 KB (07.02.2017)
Certificaten

KOMO attest K92424/01 Schöck Thermoanker

pdf, 414,01 KB (07.09.2016)