Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Thermische bruggen en Passief Bouwen

Passief Bouwen is een ontwikkeling waarbij het energieverbruik voor ruimteverwarming en -koeling zo veel mogelijk wordt beperkt; stap 1 van de Trias Energetica. Kenmerkend voor het Passief Bouwen zijn hoge warmteweerstanden (Rc = 10 m2K/W), triple beglazing (met U < 0,8 W/m2K) en een hoge mate van luchtdichtheid. De detaillering van de thermische bruggen speelt daarnaast een grote rol; bij Passief Bouwen wordt sterk aangeraden om te ontwerpen zonder thermische bruggen.

Bij Passief Bouwen wordt, bij voorkeur in het compacte ontwerp, slim gebruik gemaakt van de zon door de oriëntatie van het gebouw. De zon wordt in de winter binnengelaten voor de beperking van de warmtebehoefte, in de zomer wordt de zon geweerd (overstek / zonwering) om oververhitting te voorkomen. Om het warmteverlies als gevolg van ventilatie zo veel mogelijk te voorkomen wordt er gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning toegepast.