Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Eindhoven, NL

TD Gebouw Eindhoven

BIL_REF_NL-Eindhoven-TD Gebouw-BASE-02_16z9_FHD.jpg

Foto: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

BIL_REF_NL-Eindhoven-TD Gebouw-BASE-01_16z9_FHD.jpg

Foto: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

BIL_REF_NL-Eindhoven-TD Gebouw-Bild5_16z9_FHD.jpg

Foto: BalQoon

BIL_REF_NL-Eindhoven-TD Gebouw-Bild4_16z9_FHD.jpg

Foto: BalQoon

BIL_REF_NL-Eindhoven-TD Gebouw-Bild2_16z9_FHD.jpg

Foto: BalQoon

De transformatie van het TD Gebouw wordt gekenmerkt door de doorlopende balkons rondom het pand. Schöck maakte het samen met BALQOON® mogelijk deze designwens uit te laten komen.

In opdracht van projectontwikkelaar Foolen & Reijs is het voormalige gebouw van de Technische Dienst in Eindhoven getransformeerd. In het gebouw van 15.000 m2, dat middenin het Anne Frankplantsoen staat, komen 157 woningen, variërend van 45 tot 200 m2 en twee commerciële ruimten. Speciaal voor dit project ontwikkelde Schöck in opdracht van BALQOON® de verankeringen voor de balkonplaten.

Toonaangevend ontwerp

In het ontwerp heeft architect diederendirrix beeldbepalende elementen behouden: de verticale kernen in grindbeton, het entreemotief naar de binnenstad en de afgeschuinde betonbanden in de entreehal, aan de luifel en rondom de parkeergarage. De balkons zijn zeer ruim; ze kragen twee meter uit, op de koppen zelfs drieënhalve meter. De balkonrand verwijst in haar vorm naar de originele betonbanden.

Uitdagende balkons  

De doorlopende balkons langs de gehele gevel zijn beeldbepalend in het ontwerp van het gebouw. Deze balkons zijn daarnaast ook zeer uniek; het TD Gebouw is namelijk het eerste getransformeerde complex in Nederland dat uitgevoerd wordt met vrijdragende balkons. Om dit mogelijk te maken is gekozen voor achteraf montage van de balkons met het BALQOON®-systeem en deze te verankeren met Schöck Isokorf® T thermische onderbrekingen.

Voor dit project heeft Schöck samen met BALQOON® gewerkt aan een oplossing voor de constructieve problemen die ontstaan bij het verankeren van de balkons. Onder andere de lage draagkracht in de vloeren en de gewenste grote uitkragingen vroegen om een andere aanpak. Vanuit onze kennis en expertise hebben we daarom een maatwerkoplossing ontwerpen en geproduceerd die de verankering mogelijk heeft gemaakt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project en onze maatwerkoplossingen, neem dan contact met ons op via 055 526 88 20 of info@schock.nl

Architect:

diederendirrix

Aannemer

Stam + De Koning

Leverancier balkons

BALQOON®