Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Brussel, BE

Le Toison d’Or

BIL_REF_BE_Brussel-Le Toison d'Or-Bild1_16z9_FHD.jpg
BIL_REF_BE_Brussel-Le Toison d'Or-Bild2_16z9_FHD.jpg

De appartementen zijn aan de voor- en achterzijde voorzien van grote, karakteristieke balkons, waarbij aan de achterkant uitgekeken wordt over de binnentuin. In totaal telt het gebouw 122 balkons, met allemaal verschillende afmetingen en allen verankerd met Isokorf® T.

De balkons zijn verankerd met Schöck Isokorf® T type K met een hoogte van 280mm. In tegenstelling tot de gebruikelijke hoogte van 250 mm, maken deze elementen het mogelijk hogere belastingen op te nemen en de balkons punctueel te verankeren. Hierdoor wordt het warmteverlies via de aansluiting verder teruggebracht en is de thermische kwaliteit geoptimaliseerd.

Over het project

Le Toison d'Or (het Gulden Vlies) combineert moderne architectuur met traditionele bouwelementen. Het gebouw ligt tussen twee historische poorten, de Louisa Poort en de Naamse Poort (Porte Louise en de Port de Namur). Dit project, bedoeld voor residentieel en commercieel gebruik, werd ontworpen door het internationale architectenbureau UNStudio, in samenwerking met Jaspers-Eyers Architects.

Het gebouw telt 72 appartementen van verschillende formaten (50 tot 750 m²) en heeft een verhoogde binnentuin van 2950 m². Er is circa 12000 m² aan commerciële ruimte beschikbaar en er zijn 330 parkeerplaatsen. Aan de voorkant heeft het gebouw grote verticale bogen die de balkons omsluiten en een kader vormen voor de hoge ramen op de begane grond. Naast de bijzondere architectuur is één van de belangrijke kenmerken van het gebouw de hoge thermische isolatie van de façade.

Voor meer informatie over dit project neemt u contact op met onze afdeling Engineering via 055 526 88 20 of info@schock.nl.

Bekijk hieronder het bouwproces in vogelvlucht:

© Time Lapse Factory

TL Prowinko Final only1 Pic
from Carol Kohen - Time Lapse Factory on Vimeo.

 

 

Gereed

Januari 2016

Opdrachtgever

Prowinko Groep Brussel

Architect

UNStudio i.s.m. Jaspers-Eyers Architects

Aannemer

BPC Brabant