Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Berlare, BE

Lake View Berlare

BIL_REF_BE-Berlare-Lake View Berlare-Bild1_16z9_FHD.jpg
BIL_REF_BE-Berlare-Lake View Berlare-Bild2_16z9.jpg

Het project Lake View is gelegen in Berlare in een beschermd gebied aan de oostelijke oever van het Donkmeer. Dit stijlvolle gebouw met hedendaagse architectuur bestaat uit 22 appartementen, 3 penthouses, en 38 afgesloten ondergrondse garages. Alle appartementen hebben één of twee balkons die een mooi uitzicht over het meer bieden.

Alle balkons en dakranden zijn uitgevoerd met Schöck Isokorf® T elementen ter voorkoming van thermische bruggen. Bij het lagere deel lopen de balkons op elke verdieping over de volledige lengte van het gebouw door. Deze balkons hebben een totale lengte van 22 meter en zijn in drie delen ter plaatse gestort. Voor het aansluiten van de balkons is Schöck Isokorf® T type K voor beton-beton verbindingen toegepast. Dit element met 80 mm isolatiedikte draagt zowel momenten als dwarskrachten over. Dankzij het HTE-Compact® drukelement uit ultrahoge sterktebeton wordt de thermische geleiding verminderd, wat resulteert in een verbeterde thermische isolatie.

Het gebouw werd ontworpen door architectenbureau Kris Vandecasteele & Karel Vanhooren. Het is door zijn hedendaagse architectuur, materialenkeuze en uitgekiende inplanting een baken van rust vlakbij het Donkmeer. Elk appartement is zodanig ontworpen dat de bewoners maximaal kunnen genieten van het uitzicht en van de uitstekende oriëntatie op het zuiden. De strakke minimalistische architectuur en het materiaalgebruik zijn erop gericht geweest om een eenheid met de omgeving te vormen.

Gereed

2016

Opdrachtgever

Arthus Projectontwikkeling

Architect

Architectenbureau Kris Vandecasteele & Karel Vanhooren