Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Den Haag, NL

Dew Mandir Tempel

BIL_REF_NL-Den Haag-Dew Mandir Tempel-Bild1_16z9.jpg

De Dew Mandir is een nieuwe Hindoestaanse tempel die wordt gebouwd in de Schilderswijk in Den Haag. Bij de bouw wordt uitsluitend gebruik gemaakt van sandwichwanden met daarin het KOMO-gecertificeerde Schöck Thermoanker verwerkt. De fabricage van de wanden is tot stand gekomen door een zeer nauwe samenwerking met Bisoton, specialist in geïsoleerde betonpanelen, en Hallz.nl.

Waarom is er gekozen voor Thermoanker?

Bij dit project is voornamelijk voor Thermoanker gekozen vanwege de eenvoudige inbouw en de mogelijkheid grote sandwichelementen te kunnen produceren (max. 6 x 12 m). Bij de productie in de betonfabriek wordt het isolatiemateriaal vooraf voorzien van boorgaten ter plaatse van waar de Thermoanker staven komen. Tijdens het plaatsen van het isolatiemateriaal in de wand worden de Thermoanker-staven volgens tekening handmatig in de gaten gestoken en in het verse beton gedrukt. In totaal kost het plaatsen van Thermoanker slechts 5 minuten extra en worden aanzienlijk voordelen op de thermische isolatie behaald.

Welke voordelen heeft Thermoanker voor de sandwichwand?

Het Thermoanker vervangt de traditionele (stalen) verankeringsoplossingen door hoogwaardige glasvezelstaven. Het voordeel van glasvezel is dat het een zeer geringe warmtegeleiding kent (λ = 0,5 W/m·K) in vergelijking tot bijvoorbeeld roestvaststaal (λ = 15 W/m·K). Dit leidt tot betere thermisch geïsoleerde wanden en zorgt ervoor dat aan de Rc-waarde voor gevels (4,5 m2K/W) wordt voldaan. Daarbij is geen extra isolatiemateriaal nodig, waardoor de isolatie in de wanden dunner uitgevoerd kan worden en kosten worden bespaard.

De eerste steen is in april 2015 gelegd en de verwachting is dat de bouw van de Dew Mandir tempel eind 2016 is afgerond.

Gereed

Eind 2016

Opdrachtgever

Mandirorganisaties ASAN, SKD en SGSS

Aannemer

Hallz.nl

Leverancier

BisoTON - Geïsoleerde betonpanelen