Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Hilversum

Belvedère Hilversum

BIL_REF_NL-Hilversum-Belvedere-Bild1_16z9_FHD.jpg

Foto: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

BIL_REF_NL-Hilversum-Belvedere-Bild3_16z9_FHD.jpg

Foto: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

BIL_REF_NL-Hilversum-Belvedere-Bild4_16z9_FHD.jpg

Foto: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

BIL_REF_NL-Hilversum-Belvedere-Bild2_16z9_FHD.jpg

Foto: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY

Het project Belvedère kenmerkt zich door een unieke architectuur en is een ware aanwinst voor Hilversum. Schöck engineerde de Isokorf® T verankeringen voor de uitkragende balkons.

Het woongebouw Belvedère is bijzonder omdat het onderaan smal begint en naar boven gelijkmatig steeds breder wordt. Dit geeft de woontoren een futuristische uitstraling en oogt daarnaast zeer slank. Normaal gezien zou op de bebouwde 450 m² slechts ruimte zijn voor 4 appartementen per bouwlaag en daarmee 44 appartementen in totaal. De wens vanuit de opdrachtgever om meer en ruimere appartementen te creëren, zorgde voor de keuze van René van Zuuk Architecten om het gebouw op deze manier te ontwerpen.

Door de toelopende uitkraging kan er tegemoetgekomen worden aan een groter aantal appartementen (55 stuks) en ontstaat er variatie in appartement grootte. Daarnaast heeft het huidige ontwerp ook als voordeel dat er meer openbare ruimte overblijft. Het gebouw is voorzien van ruime en brede uitkragende balkons. 

Balkonverankering met wandconsoles

In totaal telt het project 36 vrij uitkragende betonnen balkons, die Schöck in opdracht van Granito Beton uitwerkte. Alle balkons zijn aangesloten met Isokorf® T type W, die op maat zijn geëngineerd aan de hand van de dimensies van het balkon en de op te nemen krachten. Bij deze verankeringsoplossing zijn de betonnen opstanden benut om de balkons aan de achterwanden te verankeren. Naast een zekere verbinding zorgen de Isokorf® T type W elementen ook voor een thermisch onderbreking en zodoende een koudebrugarme verbinding. 

Winnaar Hilversumse Architectuurprijs

De vakjury riep het project Belvedère uit als winnaar van de Hilversumse Architectuurprijs 2019. Het project werd door de jury omschreven als “innovatief en spannend” en het gebouw geeft een beeld van “de architectuur van de toekomst”.

 

Architect

René van Zuuk Architecten

Aannemer

Lokhorst Bouw & Ontwikkeling

Prefab

Granito Beton