Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Schöck op de BouwBeurs 2011: Hal 7, Stand C028

Isokorb_KXT
Vier primeurs van Schöck op de Internationale BouwBeurs 2011

Vier primeurs van Schöck op de Internationale BouwBeurs 2011

Schöck presenteert maar liefst vier primeurs op de Internationale BouwBeurs 2011: de Schöck Isokorf® XT, de Schöck Isokorf® R, het Schöck IDock® -systeem en het Schöck ComBAR® Thermoanker.


Schöck Isokorf® XT, omdat wij nu bouwen voor later

Verscherpte bouweisen voor een duurzame leefomgeving vragen om actie. Het is een uitdaging voor ontwerpers om creativiteit niet ten koste te laten gaan van regelgeving en technische beperkingen: want vrijheid in architectuur en streven naar comfort voor toekomstige gebruikers zijn tenslotte erg belangrijk.

Uitwendige constructies zoals een balkon spelen een belangrijke rol bij de vormgeving en hebben een positief effect op het wooncomfort. Daarnaast kan een balkon in het geval van een passiefhuis-bouwmethode ongewenste zoninstraling tegengaan.

Met de nieuwe Isokorf® XT heeft Schöck ontwerpvrijheid gekoppeld aan de eisen van een duurzaam, gezond en aangenaam binnenklimaat.

De Isokorf® XT heeft een isolatiedikte van 120 mm en een gereduceerde staafdiameter van de wapening door de hogere treksterkte van het staal. Daarnaast heeft de Isokorf lagere warmtegeleidingeigenschappen van het UHPC-drukelement door de geoptimaliseerde mengselsamenstelling.
Al deze maatregelen leiden tot een verbetering van de thermische isolatie met 30 procent. Het systeem is hierdoor ook toepasbaar en gecertificeerd als koudebrug onderbreking in de passiefhuis-bouwmethode. Door het uitgebreide leveringsprogramma zijn nagenoeg alle denkbare situaties met de Schöck Isokorf® XT mogelijk.


Schöck Isokorf® R als renovatie oplossing

Balkons van redelijke afmetingen dragen sterk bij aan woonkwaliteit en - comfort. Schöck heeft speciaal voor renovatie van bestaande bouw met de Isokorf® R een constructieve koudebrug onderbreking ontwikkeld om nieuwe balkonelementen te koppelen aan de bestaande bouw. Hierdoor wordt bij deze projecten aan de zware thermische isolatie-eisen voldaan. Met het systeem kan in combinatie met een goede isolatie van de buitenschil zelfs worden voldaan aan de passiefhuis-standaard.
Het product is in diverse uitvoeringen leverbaar. Afhankelijk van de situatie kan gekozen worden voor uitkragende of aan de voorzijde ondersteunde balkons, galerijen of luifels. Het principe is gebaseerd op de bewezen Schöck Isokorf® technologie in combinatie met de HILTI-lijmtechniek. Deze uiterst betrouwbare en verwerkingsvriendelijke oplossing verenigt oud en nieuw.


Schöck IDock® sparingen voor Isokorf-elementen

Tijdens de Internationale BouwBeurs kan de bouwwereld voor het eerst kennis maken met het Schöck IDock® systeem. Het gepatenteerde systeem is een uitbreiding van de Schöck Isokorf® constructieve koudebrug onderbrekingssystemen.

Met de Schöck IDock® sparingen voor Isokorf-elementen is het vanaf nu mogelijk prefab balkons, galerijen en luifels achteraf te koppelen aan de ruwbouw. Flexibiliteit van het bouwproces, verkorten van de bouwtijd en besparen op materieel zijn belangrijke voordelen van deze bijzondere innovatie. Het concept sluit aan op bestaande constructieve principes, materialen en uitvoeringstechnieken.

Met het systeem zijn tijdelijke ondersteuningen binnen 24 uur  te verwijderen. Dit levert een zeer grote tijdsbesparing op en een beperkte inzet van materieel. Ter vergelijking: bij huidige bouwmethoden waar de prefab elementen over meerdere verdiepingen moeten worden meegenomen met de ruwbouw, moeten tijdelijke ondersteuningen worden doorgestempeld en worden zo maanden ingezet.

Bouwers profiteren met de IDock® sparingen van grote voordelen in flexibiliteit, bouwtijd en bouwkosten. Het systeem is gebaseerd op bestaande principes die niet vragen om gespecialiseerde medewerkers op de bouw.
Het IDock® systeem wordt gelijktijdig met het leggen van de vloerwapening geplaatst. Zodra de prefab elementen gekoppeld worden aan de ruwbouw, wordt de IDock-behuizing uit de vloer verwijderd. Vervolgens stelt men het prefab element, waarbij de Isokorf-verankering wordt geplaatst in de IDock-sparing. De sparing met daarin de Isokorfverankering wordt vervolgens aangegoten met CUGLA-gietmortel. Na voldoende verharding van de gietmortel is de tijdelijke ondersteuning onder het prefab element verwijderbaar.

Schöck ComBAR® Thermoanker

Met het ComBAR® Thermoanker maakt Schöck van betonwanden constructieve isolatiepanelen. Dit is een innovatie in de verankeringstechniek, die is beloond met de Innovatieprijs 2010 van de Duitse prefab betonindustrie.
Het Thermoanker is onder andere ontwikkeld voor de productie van in de kern geïsoleerde hollewandsystemen. Het achteraf op de bouw aanbrengen van isolatie aan de buitenzijde behoort dankzij het Thermoanker voorgoed tot het verleden. Dit leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op materiaal en tijd.
De eenvoud van het anker en zijn dubbelfunctie (trekanker en afstandhouder in één) zorgen voor een snelle en eenvoudige productie van in de kern geïsoleerde hollewandsystemen. Het Thermoanker is geproduceerd vanuit de KOMO-gecertificeerde ComBAR® glasvezelstaven voor beton. Daar waar in traditionele oplossingen van normaal staal of roestvaststaal nog sprake was van thermische lekken zijn deze dankzij de zeer lage warmtegeleidingsfactor (λ < 0,5 W/m.K) van de ComBAR® glasvezelstaven verdwenen.

Ook als verankering in sandwichelementen is het Thermoanker vanwege zijn eenvoud en eigenschappen ideaal. De eigenschappen van het Thermoanker bieden prefab producenten van deze betonsystemen een praktische oplossing om te voldoen aan de strenge thermische isolatie-eisen en wensen van overheid en opdrachtgevers.

Schöck heeft een breed aanbod van nieuwe innovatieve bouwoplossingen voor nieuwbouw en bestaande bouw. Alle primeurs zijn te zien op de stand van Schöck Nederland b.v., Hal 7 Stand C028.