Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Het SchöckEffect in de bouw!

News_idock3_470x260px_RGB_Newsseite
News_iDock_470x260px_RGB_Newsseite
KXT_470x265px_rgb_72.jpg
Image_Thermoanker_Architektur_470x200_rgb_72.jpg
Schöck op de BouwBeurs 2013: Hal 8, Stand A032


Tijdens de Internationale BouwBeurs in Utrecht 2013 is er volop aandacht voor duurzame bouw in de toekomst. Met haar innovatieve systemen Isokorf®, ComBAR® en IDock® biedt Schöck dé bouwoplossingen voor nu en later.

Schöck Isokorf® R, als renovatie oplossing!

Bij het renoveren en opwaarderen van de bestaande bouw staan wooncomfort en energiebesparing de komende jaren hoog op de agenda. Bij het duurzaam renoveren van gebouwen mogen koudebruggen niet ontbreken. Wanneer de gebouwschil niet voldoende geïsoleerd is, kan de koudebrug leiden tot condens- en schimmelvorming. Naast het hoge energie- en comfortverlies, neemt ook het risico op toekomstige bouwschaden toe.

Speciaal voor de renovatie van bestaande bouw heeft Schöck de Isokorf® R ontwikkeld. Deze constructieve koudebrug onderbreking maakt het mogelijk om nieuwe balkonelementen te koppelen aan de bestaande bouw. Dankzij deze oplossing is het eenvoudiger geworden om te voldoen aan de zware thermische eisen van bouwprojecten. In combinatie met een goede isolatie van de buitenschil wordt zelfs voldaan aan de Passiefhuis standaard.

Het product is in diverse uitvoeringen leverbaar. Afhankelijk van de situatie kan gekozen worden voor uitkragende of aan de voorzijde ondersteunde balkons, galerijen of luifels. Het principe is gebaseerd op de bewezen Schöck Isokorf® verankeringstechnologie in combinatie met de Hilti HIT-RE 500 lijmtechniek.
Schöck Isokorf® R is een uiterst betrouwbare en verwerkingsvriendelijke oplossing en verenigt oud en nieuw.

Schöck IDock® sparingen voor Isokorf® elementen!

Met de Schöck IDock® sparingen voor Isokorf® -elementen is het vanaf nu mogelijk prefab balkons, galerijen en luifels achteraf te koppelen aan de ruwbouw. De belangrijkste voordelen van deze bijzondere innovatie zijn: flexibiliteit van het bouwproces, verkorten van de bouwtijd en besparen op de inzet van het materieel.

Het IDock® systeem heeft als groot voordeel dat het aansluit op bestaande constructieve principes, materialen en uitvoeringstechnieken. Hierdoor is IDock® zeer eenvoudig toepasbaar en is gespecialiseerde kennis niet vereist. Met het systeem zijn tijdelijke ondersteuningen binnen 24 uur te verwijderen, waardoor bespaard wordt op materieel en tijd. Het achteraf plaatsen van prefab elementen biedt flexibiliteit en voorkomt schade tijdens het bouwproces.

Het IDock® systeem wordt gelijktijdig met het leggen van de vloerwapening geplaatst. Zodra men de prefab elementen wil koppelen aan de ruwbouw verwijderd men de IDock® sparingselementen uit de vloer. Vervolgens stelt men het prefab element, waarbij de Isokorf® verankering wordt geplaatst in de IDock® sparing. De sparing met daarin de Isokorf® verankering wordt vervolgens aangegoten met CUGLA®-gietmortel. Na voldoende verharding van de gietmortel is de tijdelijke ondersteuning onder het prefab element te verwijderen.

Schöck Isokorf® XT, omdat wij nu bouwen voor later!

De huidige regelgeving en technische beperkingen zijn een constante uitdaging voor ontwerpers. Zij zijn op zoek naar mogelijkheden die hun creativiteit niet, of zo min mogelijk, beperken. Vrijheid in architectuur, maximale ondersteuning van de visuele beleving en optimaal comfort voor toekomstige gebruikers staan hoog in het vaandel bij de productontwikkeling van Schöck. Met de Isokorf® XT heeft Schöck het antwoord op ontwerpvrijheid gekoppeld aan de eisen van een duurzaam, gezond en aangenaam binnenklimaat.

De Isokorf® XT kenmerkt zich door:

  • een isolatiedikte van 120 mm
  • gereduceerde staafdiameter met behoud van treksterkte   (hoge treksterkte van roestvaststaal)
  • lagere warmtegeleiding door geoptimaliseerde betondruknok (HTE-element)

Deze productverbeteringen leiden samen tot een verbeterde thermische isolatie van 30%. Het systeem voldoet hiermee aan de eisen voor de Passiefhuis bouwmethode. Door het uitgebreide leveringsprogramma is de Schöck Isokorf® XT op nagenoeg alle denkbare situaties toe te passen.

Schöck ComBAR® Thermoanker

Met het ComBAR® Thermoanker maakt Schöck van betonwanden constructieve isolatiepanelen. Het Thermoanker is onder andere ontwikkeld voor in de kern geïsoleerde hollewandsystemen. Met deze oplossing behoort het achteraf op de bouw aanbrengen van isolatie aan de buitenzijde tot het verleden.

Het ComBAR® Thermoanker leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op materiaal en tijd. De eenvoud van het anker en haar dubbelfunctie (trekanker en afstandhouder in één) zorgen voor een snelle en eenvoudige productie van in de kern geïsoleerde hollewandsystemen. Het Thermoanker is geproduceerd vanuit de KOMO-gecertificeerde ComBAR® glasvezelstaven voor beton. In tegenstelling tot traditionele oplossing kent ComBAR® een zeer lage warmtegeleidingsfactor (λ<0,5 W/m.K) en behoren thermische lekken tot het verleden.

Ook als verankering in sandwichelementen is het Thermoanker vanwege haar eenvoud en eigenschappen een ideale verankering gebleken. De eigenschappen van het Thermoanker bieden prefab producenten van betonsystemen een praktische oplossing om te voldoen aan de strenge thermische isolatie eisen en wensen van overheid en opdrachtgevers.

Schöck biedt een breed aanbod aan innovatieve  bouwoplossingen voor nieuwbouw en bestaande bouw. Wij nodigen u graag uit op onze stand Hal 8 Stand A032, om onze producten te komen bekijken.

Bij vragen of voor hoge resolutiebeelden kunt u contact opnemen met:

Schöck Nederland b.v.
Wendy Detert Oude Weme
Tel.: 055 526 88 20
Fax: 055 526 88 22
E-Mail: w.detert@schock.nl

Downloads
persbericht_def.doc
doc, 108,5 KB