Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Eenvoudige rekensoftware Schöck Isokorf® KST volgens Eurocode 3

Schöck Nederland biedt ingenieursbureaus en staalconstructiebedrijven voor het product Schöck Isokorf® KST gratis handige rekensoftware.

Schöck Nederland biedt ingenieursbureaus en staalconstructiebedrijven voor het product Schöck Isokorf® KST gratis handige rekensoftware (downloaden) volgens Eurocode 3 en CAD-tekeningen. Met behulp van deze hulpmiddelen kan de constructeur vanaf nu zelf ontwerpen met Isokorf® KST, het modulaire systeem op het gebied van koudebrugonderbrekingen van knooppunten in staalconstructies.

De rekensoftware zorgt voor tijdwinst en efficiency voor alle partijen. De constructeur-ontwerper kan hiermee in een vroeg stadium van het gebouwontwerp de bouwfysisch gevoelige knooppunten van de staalconstructie dimensioneren. De berekening is gebaseerd op de inmiddels veel gehanteerde norm in de staalbouw: Eurocode 3. Door opgave van geometrie en belastingen, wordt een voorstel van de toe te passen typen gedaan en een controleberekening uitgevoerd. De CAD-tekeningen in .dwg of .dxf formaat van de KST modulen worden vervolgens eenvoudig in de ontwerp- en werktekeningen opgenomen.

Over Schöck Isokorf® KST
Dit relatief nieuwe verankeringsysteem blijkt sinds de introductie in de staalbouw een handige oplossing om op effectieve wijze schadelijke koudebruggen te voorkomen in staalconstructies. Zonder het architectonisch ontwerp aan te tasten kan hiermee een kwalitatieve bouwtechnische oplossing worden gerealiseerd. De uitvoeringsvriendelijkheid wordt bereikt met de modulair opgebouwde elementen, die eenvoudig als boutverbinding aan de staalconstructie worden gekoppeld.

Over Schöck
Schöck Nederland bv in Apeldoorn is de Nederlandse technische verkoopmaatschappij van Schöck-BT GmbH uit Baden-Baden. Schöck is gespecialiseerd in de ontwikkeling, engineering en verkoop van innovatieve systemen voor de bouw op het gebied van wapeningstechniek en betontechniek. Het doel is voortdurend producten te ontwikkelen die bijdragen aan kwaliteitsverbetering en rationalisering in de bouw. Schöck concentreert zich hierbij op bouwfysische en statisch-constructieve toepassingen.