Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Apeldoorn

Circulair ThermoFrame® prefab gevelsysteem ontvangt patent

BIL_PRESSE_NL_190298-Isolink-ThermoFrame_16z9_FHD.jpg

Het gepatenteerde ThermoFrame® is een circulair en lichtgewicht prefab gevelsysteem met geïntegreerde glasvezel koppelankers voor een optimale thermische isolatie. Foto: Schöck Nederland b.v.

Leebo Intelligente Bouwsystemen heeft een internationaal patent verkregen op hun nieuwe ThermoFrame® prefab gevelsysteem.

Het ThermoFrame® is een lichtgewicht en dragend sandwich-staalframe, gecombineerd met een hoogwaardige thermische isolatie. Het systeem is een doorontwikkeling op het vertrouwde LeeFrame en gecombineerd met unieke glasvezelcomposiet koppelankers. Met het ThermoFrame® is producent Leebo in staat gevelsluitende en koudebrugvrije prefab wandelementen te produceren.

Het ThermoFrame® is ontstaan uit een succesvolle co-creatie tussen Leebo Intelligente Bouwsystemen en Schöck Nederland. Als producent, ontwikkelaar en specialist in complete gevelsystemen zocht Leebo de samenwerking met Schöck voor het integreren van het Isolink® koppelanker, bestaande uit glasvezelcomposiet. Dit gevelanker verbindt het binnen en buitenframe met elkaar, bestaande uit de lichtgewicht Leebo LeeFrame® U en C staalprofielen. Voor de afwerking is een ruime keus uit onder andere baksteen, natuursteen, keramiek, aluminium en HPL-cassettes. 

“Het ThermoFrame® biedt aannemers en architecten nieuwe mogelijkheden voor een hoogwaardige prefab gevel” zegt Jan Couwenberg van Leebo. “Met het LeeFrame® hebben we al een hele hoogwaardige, kwalitatieve en economische oplossing op het gebied van staalskeletbouw. Deze basis en onze expertise hebben we optimaal kunnen benutten om het glasvezel anker te integreren en samen met Schöck het ThermoFrame® te ontwikkelen. Het verkregen patent geeft nog maar eens aan hoe uniek deze oplossing is.”

De thermisch isolerende eigenschappen van glasvezelcomposiet maken een koudebrugvrije verbinding tussen de binnen- en buiten profielen mogelijk. Door deze oplossing kan in de kern van het ThermoFrame® volstaan worden met uitsluitend minerale wol of, bij voorkeur, ecologische isolatiematerialen. De harde isolatieplaat aan de buitenzijde kan achterwege blijven om aan de hoogste Rc waarden te voldoen, terwijl de pakketdikte heel gering blijft.

“Het Schöck Isolink® gevelanker bestaat in de kern volledig uit ons Combar® glasvezelcomposiet. Dit materiaal bestaat voor circa 88% uit glas en heeft unieke eigenschappen zoals corrosiebestendig, thermisch isolerend en een hoge treksterkte. Dit maakt Isolink® ideaal als gevelverankering en zorgt ervoor dat grote koudebruggen worden voorkomen.” vertelt Emmy Post, Productmanager Combar® & New Business van Schöck Nederland. 

Het eerste grootschalige project waarin ThermoFrame® wordt toegepast is de nieuwe 90m hoge woontoren “The Galaxy Tower” in Utrecht.

Neem voor meer informatie of vragen contact op met Leebo Intelligente Bouwsystemen via info@leebo.nl.

Downloads
Persbericht PDF
pdf, 159,72 KB
Persbericht ongeformatteerd
docx, 13,25 KB
Beeld in printkwaliteit (300dpi)
jpg, 3,42 MB
Beeld in printkwaliteit (72dpi)
jpg, 102,34 KB