Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

VBI Kanaalplaatoplossing Innovatie op de BouwBeurs #2

BIL_NEWS_NL-VBI-Connection_16z9_FHD.jpg
Kanaalplaatvloeren worden in de bouw veel toegepast, maar nog zeer weinig in de appartementenbouw. Om ook hier succesvol te zijn ontwikkelde Schöck samen met VBI een oplossing voor het droog monteren van uitkragende balkons.

Bij grondgebonden woningen en in de utiliteitsbouw worden kanaalplaatvloeren al op grote schaal toegepast. De appartementenbouw is een segment waarbij de kanaalplaat nog weinig wordt toegepast, omdat appartementen veelal een uitkragend balkon hebben. Met de nieuwe kanaalplaatoplossing is het vanaf nu mogelijk balkons achteraf aan kanaalplaatvloeren te monteren.

De oplossing

Voor de kanaalplaatoplossing is een nieuw prefab vloerdeel en een speciale Isokorf® verankering ontwikkeld. Om te zorgen voor een goede overdracht van de krachten wordt er gewerkt met een massieve randplaat. In dit vloerdeel is een deel van de balkonbevestiging opgenomen. Het andere gedeelte van de verankering wordt met het prefab balkon meegestort. Vanuit de bouwkraan wordt het balkon in het prefab randelement verankerd. Wanneer het balkon is gesteld en de moeren zijn aangedraaid, worden de uitsparingen aangegoten met gietmortel.

Achteraf montage

De massieve vloerdelen en het balkons worden volledig geprefabriceerd. Door gebruik te maken van een droge verbinding wordt de ruwbouwfase en de montage van de prefab balkons gescheiden. Hierdoor zijn de balkons vanuit de kraan en in elke fase van het bouwproces achteraf te verankeren.

De voordelen

Met de huidige ontwikkelingen in de bouw en de grote vraag om prefab biedt de kanaalplaatoplossing nieuwe mogelijkheden en voordelen:

  • Het voordeel van ‘prefab to prefab’ bouwen door toepassing van kanaalplaatvloeren en uitkragende balkons
  • Droogmontage van balkon- en galerijplaten
  • Achteraf montage zonder onderstempeling of steigerwerk
  • Thermisch onderbroken balkonaansluiting met Schöck Isokorf®

Pilotproject

Op dit moment zijn we samen met VBI op zoek naar ontwerpers die deze oplossing mee willen nemen in hun ontwerp voor een appartementengebouw. Wij geven daarbij de voorkeur aan een gebouw met maximaal zes verdiepingen en dertig balkons.

Meer informatie

Heb je een geschikt project of wil je meer informatie, neem dan contact op met Emmy Post van Schöck Nederland via 055 526 88 20 of e.post@schock.nl.