Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Thermoanker voor sandwichwanden De kracht van veranderen

Schöck Thermoanker is vanaf nu KOMO gecertificeerd en is een radicale verandering gebleken voor ontwerpers en de verwerkende prefab betonindustrie.

Het Thermoanker is gemaakt uit glasvezel en vervangt de roestvaststalen wapening bij het wapenen van in de kern geïsoleerde sandwichwanden. Door het slimme ontwerp en de bijzondere eigenschappen van glasvezel is het Thermoanker eenvoudig te verwerken en uitstekend thermisch isolerend. Met het verkrijgen van het KOMO-certificaat voldoet het product daarnaast aan alle eisen binnen de BRL en wordt de bouwtechnische kwaliteit gewaarborgd.

De laatste jaren zijn betonnen sandwichconstructies steeds populairder geworden en zijn de mogelijkheden om kwalitatieve gevelelementen te ontwikkelen enorm toegenomen. In de praktijk komt Thermoanker dan ook tegemoet aan de wensen vanuit de prefab industrie om snel en efficiënt energiezuinig producten te kunnen fabriceren.

De kracht van het Thermoanker zit in de vele voordelen die het anker biedt ten opzichte van traditionele systemen:

  • Thermisch isolerende eigenschappen van Thermoanker (λ = 0,5 W/m•K) zijn vele malen beter dan roestvaststalen oplossingen (λ = 15 W/m•K) in vergelijkbare toepassingen.
  • Het Thermoanker is zo ontworpen dat verankering en afstandshouder gecombineerd worden in één product.
  • De eenvoudige vorm van het anker leidt tot een zeer snelle verwerking in de prefab.
  • Zeer compact leveringsprogramma met slechts enkele typen waarmee een volledig toepassingsbereik van betonnen sandwichwandconstructies wordt afgedekt.
  • Dankzij de thermisch isolerende werking van het anker kan minimaal 10% worden bespaard op de kosten van het isolatiemateriaal.
  • De geringere isolatiedikte leidt tot slankere wandconstructies en een groter netto vloeroppervlak.
  • Met de door Schöck ontwikkelde software worden eenvoudig de benodigde constructieve berekeningen inclusief 2D of 3D CAD-tekeningen uitgevoerd.

Bijzonder materiaal

Schöck Thermoanker wordt gemaakt uit ComBAR® glasvezelwapening. Deze wapening wordt geproduceerd door middel van een bijzonder productieproces, waarbij glasvezel en vinylesterhars worden samengevoegd. Het resultaat is een hoogwaardig product met zeer unieke eigenschappen en makkelijk te verwerken is. Thermoanker is corrosiebestendig, chemisch resistent, niet magnetisch en thermisch isolerend en daardoor uitermate geschikt voor toepassingen in sandwichwanden.

Energieneutraal bouwen

De huidige eisen in het Bouwbesluit aan de geïsoleerde buitenschil voor gebouwen vragen nu al om een minimale Rc-waarde van 4,5 m2K/W voor de gevel. Met het oog op de nabije toekomst van "energie neutraal" bouwen, waarbij de eisen aan de thermische kwaliteit alleen maar verder toenemen, wordt nu al in veel ontwerpen geanticipeerd en gebouwd met Rc-waarden van 6,0-7,5 m2K/W. De sterke trend in energiezuinig bouwen en de vele voordelen die het Schöck Thermoanker biedt verklaart voor een zeer belangrijk deel het succes van dit product in de huidige bouwpraktijk.

Kijk voor meer informatie over Thermoanker op de productpagina of in de brochure. Heeft u vragen en wilt u meer weten over Thermoanker voor uw project, neem dan contact op met onze afdeling Engineering via 055 526 88 20 of info@schock.nl.