Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Station Helmond Schöck Isokorf® KST

130802_Bbea_IK_News_Station_Helmond_NL_470x260px_RGB_Newsseite
©Studio SK
Bij de bouw van het nieuwe stationsgebouw op het NS-station Helmond wordt de luifel verankerd met Schöck Isokorf® KST.

Aan de spoorzijde van het nieuwe stationsgebouw wordt een brede luifel geplaatst met een totale lengte van 30 meter. De luifel dient voornamelijk als overkapping bij het wachten en vervangt voor een groot deel de oude en deels verwijderde overkapping. De luifel is verankerd door middel van Schöck Isokorf® KST voor staal-staal verbindingen. Door de hoge reactiekrachten en beperkte hoogte waarin de Isokorf® elementen moesten worden toegepast werd het een uitdagend project.

Duurzaam
Bij het ontwerpen van het stationsgebouw is getracht deze zo duurzaam mogelijk te maken. Naast het gebruik van duurzame materialen zal het dak van het gebouw voorzien worden van sedumbeplanting en zonnepanelen. Door het dak te beplanten wordt zowel in de zomer als in de winter een aangename binnentemperatuur gerealiseerd en wordt regenwater opgevangen. Het opgevangen regenwater wordt vervolgens hergebruikt en de zonnepanelen zorgen ervoor dat het gebouw deels zelfvoorzienend is in energie. Vanwege het duurzame karakter van dit stationsgebouw is het voorkomen van koudebruggen door middel van Isokorf® KST van essentieel belang.

Via de webcam op de bouwplaats kunt u de luifel zien hangen. Meer informatie over Schöck Isokorf® KST vindt u hier.