Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Schöck Nederland met GevelLink Op Gevel 2020

BIL_NEWS_NL_Gevellink_Beeld_16z9_FHD.jpg
Schöck Nederland zet met GevelLink een breed productprogramma met verankeringssystemen voor de gevel in de markt.

Met de bewezen Isokorf® technologie is het bedrijf internationaal al meer dan 30 jaar marktleider op het gebied van balkonverankeringen met koudebrugonderbrekingen. Een aantal jaar geleden bracht Schöck met Isolink® haar expertise op het gebied van thermische isolatie en verankering ook naar de gevelbranche. Inmiddels heeft het bedrijf zich in het segment van de gebouwschil bewezen als een toonaangevende partner voor architecten, gevelbouwers en aannemers. Tijdens de vakbeurs GEVEL 2020 presenteert Schöck het productprogramma onder GevelLink aan het grote publiek.

Isolink®

Isolink® is een totaal nieuwe benadering van gevelverankeringstechniek op basis van glasvezelcomposiet (Combar). In tegenstelling tot traditionele verankeringssystemen, heeft de ontwerper en bouwer de zekerheid van een optimaal geïsoleerde gevel zonder thermische lekken. Daarnaast heeft glasvezelcomposiet zeer goede eigenschappen ten aanzien van sterkte en stijfheid. De thermische eigenschappen van Isolink® leveren een aanzienlijke besparing aan isolatiedikte op, waardoor geventileerde gevelsystemen energie-efficiënter en tot wel 50% slanker uit te voeren zijn.

ThermoFrame®

Isolink® is ook onderdeel van het zogenaamde ThermoFrame®. Dit systeem is ontstaan uit een succesvolle co-creatie tussen Leebo Intelligente Bouwsystemen en Schöck Nederland. ThermoFrame® is gebaseerd op een binnen- en buitenframe dat opgebouwd is uit de LeeFrame® lichtgewicht profielen. Beide frames zijn thermisch ontkoppeld met Isolink®.

Resultaat: een optimaal geïsoleerde en een uiterst flexibel op te bouwen dragend metalen sandwichframe, waarop alle bestaande Leebo gevel- en wandconcepten zijn te monteren. 

Overname van GIP

In 2019 heeft Schöck een belang genomen in het van oorsprong Duitse GIP, een toonaangevende leverancier van integrale systemen voor geventileerde gevels. Het leveringsprogramma omvat een breed scala aan bevestigingssystemen waarmee nagenoeg alle typen gevelafwerkingen gemonteerd kunnen worden op diverse constructies. De samenwerking tussen beide marktspecialisten wordt op de markt gebracht onder de naam FacadeSolution².

De overname volgde op de succesvolle ontwikkeling van een modern, toekomstgericht alternatief voor conventionele aluminimum wandbeugels: het VECO®-Isolink®-systeem.  

GevelLink als platform met premium oplossingen voor gevelverankering

Met GevelLink biedt Schöck de markt een one-stop one-shop platform waar de verschillende producten concepten en leveringsprogramma’s onder één dak verkrijgbaar zijn. Inclusief ontwerp, engineering en levering vanuit eigen productie. De producten van GIP, FacadeSolution² ThermoFrame® en andere premium toepassingen met Isolink® zijn de eerste sterke shop-in-shop merken binnen GevelLink.

GEVEL 2020

Wilt u meer weten over Gevellink? Bezoek Schöck tijdens gevel 2020 (28-30 januari) in Ahoy Rotterdam op standnummer 01.B100 en meld u hier aan.