Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Schöck-Museum is geopend Een feestelijk jubileum

News_Museumseroeffnung_470x260px_RGB_Newsseite
Museumseröffnung Schöck
Museumseröffnung Schöck
Museumseröffnung Schöck
Museumseröffnung Schöck
Schöck bestaat in 2012 50 jaar en de onderneming viert dit onder andere met de oprichting van het Schöck Museum in de thuishaven van Schöck, Baden-Baden.

14 juni jongstleden is dit interactieve museum geopend waarmee het levenswerk van oprichter Eberhard Schöck en zijn vrouw Sabine geëerd wordt. Voor de feestelijke opening waren gasten uitgenodigd uit de politiek, de wetenschap en de ondernemingsraad evenals werknemers, vrienden, familie en zakenrelaties. De burgemeester van Baden-Baden hield een toespraak waarin vol lof werd gesproken over het engagement van de onderneming, niet alleen in de directe regio maar ook ver daarbuiten. Namens de industrie en handelskamer van Karlsruhe ontving Eberhard Schöck een jubileumoorkonde uit handen van Wolgang Grenke die bovendien de pioniersgeest van de onderneming prees. Eberhard Schöck stipte in zijn toespraak nog even de interessante beginjaren aan waarin hij, als pionier, de kosten in de bouw wilde verminderen en waaruit de eerste succesvolle producten ontstonden. Zijn vrouw Sabine zorgde voor een vrolijke noot in de toespraken en vatte op ludieke wijze nog even de eerste 50 jaar van Schöck samen. Een geslaagde opening en Baden-Baden is een prachtig museum rijker.