Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Schöck Internationaal Universiteit Massachusetts (VS)

130631_News_University_of_Mass_470x260px_RGB_Newsseite
Isokorf® biedt een constructieve koudebrug onderbreking waarmee warmteverliezen en de vorming van condensatie en schimmel worden voorkomen.

In 2010 ontvouwde de Universiteit van Massachusetts in Amherst (VS) zijn plannen voor een nieuwe Life Science Laboratories (LSL) en lanceerde daarmee de bouw van een $156.500.000 faciliteit. De integratie van duurzaamheid was zeer belangrijkste in het ontwerp van dit 95.000 m² meter grote gebouw. Als gevolg hiervan omvat de LSL een grote verscheidenheid aan duurzame en energiebesparende systemen.

Eén systeem hierin is de innovatieve Schöck Isokorf® type KST (voor staal-staal toepassingen), een constructieve en thermisch isolerende verbinding. Met Isokorf® zijn de stalen consoles van de glazen luifel, over een totale lengte van 94 meter, langs de gevel aan de constructie verbonden. Aan de energie-efficiëntie eisen van het project werd voldaan door het toepassen van de Isokorf®-elementen.

Isokorf® biedt een constructieve koudebrug onderbreking waarmee warmte in het gebouw behouden blijft en ervoor zorgt dat condensatie en schimmel voorkomen wordt. Mede door de toepassing van Isokorf® wordt een jaarlijkse energiebesparing van $300,000 verwacht.