Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Schöck IDock® Uitgevoerde projecten

News_Genuahaven_470x260px_RGB_Newsseite
© Diederendirrix
IDock Update
In 2012 heeft Schöck het revolutionaire IDock® systeem geïntroduceerd. Sinds deze introductie zijn er tal van projecten uitgevoerd met IDock® en met succes!

Schöck IDock® is dé oplossing voor het achteraf koppelen van prefab betonelementen. In de markt is er in toenemende mate de behoefte aan meer vrijheid en flexibiliteit in de planning ten behoeve van de snelheid en reductie van bouwkosten. Het achteraf koppelen van de prefab betonelementen aan het ruwbouwcasco draagt bij aan deze flexibiliteit en kostenbesparing.

Enkele projecten waarbij IDock® de uitkomst heeft geboden:

Cortinghborg, Groningen
Het project Cortinghborg omvat de nieuwbouw van 163 appartementen in vier gesloten bouwblokken. Het betreft een project waarbij het betoncasco wordt uitgevoerd in een tunnelbekisting. Om de tunnelcyclus vlot te laten verlopen is ervoor gekozen om de prefab balkonelementen in een later stadium aan te brengen. Om vervuiling van de prefab elementen tijdens de ruwbouwfase te voorkomen, is ervoor gekozen om de twee bouwstromen te scheiden.

Slachthuisbuurt, Haarlem
In de Slachthuisbuurt in Haarlem zijn meerdere nieuwbouwprojecten voor woningen en openbare ruimten gestart. De nieuwbouw moet het visitekaartje worden voor Haarlem en dient als entree voor de stad. In de wijk wordt een gevarieerd aanbod aan huurwoningen gerealiseerd met zowel sociale als vrije sector huurwoningen. Deze huurwoningen worden over twee woningblokken verspreid en ieder woningblok krijgt appartementen en eengezinswoningen. Alle appartementen worden uitgevoerd met een balkon of terras. Voor de aansluiting hiervan is gebruik gemaakt van IDock® in combinatie met Isokorf®. De wanden en vloeren worden gestort door middel van een stalen tunnelbekisting, waardoor het gewenst is de balkonelementen later te koppelen.

Lees hier meer over Schöck IDock® en bekijk de instructiefilms voor IDock® op de bouwplaats.