Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Schöck IDock® Nieuwe projecten

News_Genuahaven_470x260px_RGB_Newsseite
Wooncompagnie©
News_Grotiusgebouw_470x260px_RGB_Newsseite
Benthem Crouwel Architecten©
Schöck IDock® bij de projecten Genuahaven Purmerend en Grotiusgebouw Nijmegen om het achteraf monteren van prefab elementen mogelijk te maken.

Genuahaven Purmerend

Het woon-zorg complex Genuahaven is onderdeel van een nieuwe woonservicezone in Purmerend, "Heel Europa" genaamd. Het project WoZoCo Genuahaven omvat 140 sociale huurwoningen, 4 groepswoningen, een kinderdagverblijf en 116 parkeergelegenheden. Het gebouw krijgt een stedelijke uitstraling en ligt nabij het centrum van Purmerend. De oplevering van het project is eind 2014.

Voor het aansluiten van balkon en galerijplaten wordt gebruik gemaakt van de traditionele Schöck Isokorf®. In de toren van het project wordt Schöck IDock® toegepast. Vanwege de routing van de tunnelbekisting in de toren is het gewenst om achteraf een deel van de galerijplaten te kunnen bevestigen. Met IDock® is het voor de aannemer mogelijk om elke week een verdieping op te bouwen, waardoor er tijd en kosten worden bespaard.

Bekijk hier de film van VMX Architects© over het project Genuahaven

Grotiusgebouw Nijmegen

Het Grotiusgebouw wordt de nieuwe locatie voor de Rechtenfaculteit van de Universiteit van Nijmegen. Het pand bestaat uit vijf lagen, waarvan één onder de grond ligt. Het Grotiusgebouw bestaat uit diverse onderwijs- en studieruimtes, een bibliotheek, een restaurant met buitenterras, een collegezaal en een parkeergarage voor ca. 350 plaatsen. Totaal heeft het gebouw een bruto vloeroppervlakte van ruim 26.000 m2. Naar verwachting neemt de universiteit het Grotiusgebouw voor de zomer van 2014 in gebruik.

Bij de nieuwbouw van het Grotiusgebouw is IDock® toegepast samen met Isokorf® type KS, voor beton-staal aansluitingen. Vanwege de grote overspanning van de vloer is er gekozen voor een voorgespannen vloer. Om mogelijk zakkingsverschil (max. 40mm) te kunnen compenseren is er gekozen voor Schöck IDock® in combinatie met Schöck Isokorf® type KS. Daarnaast is ook voor IDock® gekozen om de composiet luifels achteraf te kunnen monteren aan het casco.