Schöck Bouwfysica Portaal Inzicht in thermische bruggen

Vanaf heden bieden we een nieuwe online service aan op de website, namelijk het Schöck Bouwfysica Portaal. Dit nieuwe Bouwfysica Portaal start met de basisprincipes van thermische bruggen en de effecten hiervan. De belangrijkste wetenswaardigheden omtrent thermische isolatie en de risico's van vocht- en schimmelvorming worden in relatie tot thermische bruggen verder verklaard. Daarnaast worden met een Lexicon de belangrijkste termen besproken en aan de hand van diverse voorbeelden wordt de veelzijdigheid van thermische bruggen verduidelijkt. Naast de online tool is er nu ook een handboek rondom het thema 'thermische bruggen' te downloaden.

Het portaal en handboek behandelen de volgende onderwerpen:

Hogere eisen, betere prestaties
Door de toenemende eisen aangaande de energieprestaties van gebouwen neemt de noodzaak van het voorkomen van 'thermische bruggen' bij ontwerpen steeds verder toe. Schöck wil door gedegen informatievoorziening bijdragen aan het vergroten van de kennis over thermische bruggen. Het Bouwfysica Portaal zal bij architecten en constructeurs leiden tot meer inzicht in de verschillende typen thermische bruggen en de gevolgen die het heeft op het gebied van gezondheid, comfort en warmteverlies.

Vanuit een eerder marktonderzoek is internationaal gebleken dat de vele partijen, zoals opdrachtgevers, ontwerpers, bouwers, toezichthouders en studenten, belangstelling hebben in een beter en gemeenschappelijk inzicht hebben in dit thema. De belangrijkste facetten en begrippen omtrent thermische bruggen worden overzichtelijk in afzonderlijke hoofdstukken behandeld.

Het nieuwe Bouwfysica Portaal is snel en eenvoudig te bereiken via www.schock.nl/bouwfysica