Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Nieuw productprogramma Schöck Isokorf®

News_neues_Lieferprogramm_NL_470x260px_RGB_Newsseite
Schöck heeft haar Isokorf® elementen verder ontwikkeld en het productprogramma geoptimaliseerd om nog beter aan te sluiten bij uw wensen.

Met het nieuwe Isokorf® productprogramma (80mm en 120mm isolatiedikte) bent u verzekerd van verbeterde bouwfysische prestaties. De aangepaste dimensionering en nieuwe drukelementen verminderen de thermische geleiding en staan hogere draagkrachten toe. Deze aanpassingen zorgen voor nieuwe toepassingsmogelijkheden en een toename in de performance van de elementen. Het Schöck Isokorf® productprogramma biedt u thermische isolatie die past bij de wensen van de toekomst.

Uw voordelen met het nieuwe productprogramma:

  • Optimalisatie van de constructieve componenten maakt symmetrische deling mogelijk tot elementen met een lengte van 250mm (moduulelementen).
  • Verhoogde kwaliteit roestvaststaal zorgt voor een verminderde thermische geleiding.
  • Vernieuwde HTE Compact drukelementen voor een verbeterde thermische isolatie.
  • Synchronisatie van het Isokorf® productprogramma met Schöck IDock®, waardoor Isokorf® moduulelementen zonder aanpassing in het IDock® sparingselement passen.
  • Voor hogere belastingen zijn de Isokorf® elementen uitgerust met een speciale beugel waardoor spanningen achter het drukelement veilig worden opgevangen.
  • Verbetering van de constructieve (capaciteiten) en bouwfysische aspecten van de elementen evenals de brandwerendheid (REI120) en stabiliteit.

Nieuwe naamgeving

Onderdeel van deze productontwikkeling is ook een vereenvoudigde en eenduidige naamgeving voor onze Isokorf® elementen. Met de nieuwe internationale naamgeving hebben we gestreefd naar kortere en meer herkenbare namen voor onze Isokorf® typen. Met de nieuwe naamgeving worden Isokorf® elementen eerst aangeduid met de typebeschrijving en capaciteitsklasse. Hierop volgen de betondekking, dwarskrachtvariant, hoogte, lengte en brandwerendheidsklasse. Het voorbeeld hieronder laat de volledige opbouw zien:

TI_1500042_S47_470x336px_rgb_72

KOMO certificaat

Alle Isokorf® elementen met 80mm isolatiedikte zijn wederom KOMO gecertificeerd en voldoen daarmee aan alle geldende eisen. Voor de elementen met isolatiedikte 120mm geldt dat de meest gangbare typen (KXT, QXT en DXT) ook KOMO gecertificeerd zijn. Later dit jaar volgt de certificering voor de andere typen Isokorf® XT.

Technische Informatie

Vanaf heden is de meest recente technische informatie Schöck Isokorf® (80mm) te downloaden op onze website. In deze technische documentatie zijn alle nieuwe Isokorf® elementen opgenomen met de corresponderende naamgeving, capaciteiten, doorsnedes en bovenaanzichten. Ook de Schöck Isokorf® EQ voor aardbevingsbestendig verankeren vindt u in deze documentatie.

Binnenkort publiceren wij de nieuwe Technische Informatie voor de 120mm Isokorf® elementen. Om deze documentatie te ontvangen vult u het contactformulier in. Zodra de Technische Informatie beschikbaar is, sturen wij u een digitale versie toe.

Heeft u vragen over het nieuwe productprogramma? Onze afdeling Engineering is te bereiken op 055 526 88 20 of via info@schock.nl.