Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Nieuw leveringsprogramma Schöck Isokorf®

News_neues_Lieferprogramm_NL_470x260px_RGB_Newsseite
Schöck heeft de Schöck Isokorf® elementen verder geoptimaliseerd en het leveringsprogramma hierop aangepast. Houdt u rekening met de aanpassingen bij uw ontwerp.

Met de aanpassing van het leveringsprogramma sluiten de bouwfysische prestaties van de elementen (80mm en 120mm isolatiedikte) nog beter aan bij de wensen uit de markt. De nieuwe dimensionering en drukelementen leiden tot verhoogde draagkracht bij een geringere thermische geleiding. De verbeterde speciale beugel is zo ontworpen dat bij hogere belastingen de spanningen achter het drukelement veilig worden opgevangen. Daarnaast hebben we de naamgeving van de Isokorf® typen vereenvoudigd.

Voordelen nieuwe leveringsprogramma:

  • Optimalisatie van de constructieve componenten maakt symmetrische deling mogelijk tot elementen met een lengte van 250mm (moduulelementen).
  • Verhoogde kwaliteit roestvaststaal voor een verminderde thermische geleiding.
  • Vernieuwde HTE Compact drukelementen voor een verbeterde thermische isolatie.
  • Synchronisatie van het Isokorf® productprogramma met Schöck IDock®, waardoor Isokorf® moduulelementen zonder aanpassing in het IDock® sparingselement passen.
  • Verbetering van de constructieve (capaciteiten) en bouwfysische aspecten van de elementen evenals de brandwerendheid (REI120) en stabiliteit.

Nieuwe naamgeving
Met de nieuwe en internationale naamgeving heeft Schöck gestreefd naar kortere en meer herkenbare namen voor onze Isokorf® typen. Met de nieuwe naamgeving worden Isokorf® elementen eerst aangeduid met de typebeschrijving en capaciteitsklasse. Hierop volgen de betondekking, dwarskrachtvariant, hoogte, lengte en brandwerendheidsklasse. Het voorbeeld hieronder laat de volledige opbouw zien:

TI_1500042_S47_470x336px_rgb_72

KOMO certificaat
Alle Isokorf® elementen met 80mm isolatiedikte zijn KOMO gecertificeerd en voldoen daarmee aan alle geldende eisen. Voor de elementen met isolatiedikte 120mm geldt dat de meest gangbare typen (KXT, QXT en DXT) reeds KOMO gecertificeerd zijn. Later dit jaar volgt ook de certificering voor de andere typen Isokorf® XT.

Technische Informatie
Vanaf heden is ook de nieuwe technische informatie Schöck Isokorf® (80mm) te downloaden op onze website. In deze technische documentatie zijn alle nieuwe Isokorf® elementen opgenomen met de corresponderende naamgeving, capaciteiten, doorsnedes en bovenaanzichten. Ook de Schöck Isokorf® EQ voor aardbevingsbestendig verankeren is in de documentatie opgenomen.

Op korte termijn moet ook de Technische Informatie voor de 120mm Isokorf® elementen beschikbaar komen. Houdt u de website in de gaten.

Heeft u vragen over het nieuwe leveringsprogramma? Neemt u dan contact op met de afdeling Engineering van Schöck Nederland via 055 526 88 20 of info@schock.nl.