Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Lancering Balkonfabriek Dé oplossing voor bestaande gebouwen

BIL_NEWS_Balkonfabriek_16z9_FHD.jpg
Balkonfabriek is de nieuwe co-maker die ontzorgt bij renovatie en transformatie. Tijdens GEVEL 2020 is de officiële marktintroductie van Balkonfabriek.

Schöck heeft in samenwerking met Renovum en Hi-Con Balkonfabriek in de markt gezet. Met deze combinatie is een sterke bouwpartner gevormd die met de inzet van de verschillende specialiteiten en ervaringen een grote bijdrage levert aan renovatie- en transformatieprojecten. Balkonfabriek opereert als gespecialiseerd co-maker en biedt totaaloplossingen (engineering, productie en montage). Deze aanpak haalt inefficiëntie en risico’s uit het bouwproces en helpt om het potentieel van bestaand vastgoed beter te benutten.

Oplossing voor bestaande gebouwen

De focus van Balkonfabriek ligt op technisch uitdagende renovatie- en transformatieprojecten. De innovatieve prefab oplossingen zijn zo ontwikkeld dat vrijwel ieder bestaand gebouw kan worden voorzien van vrij uitkragende balkons, met een ruime afmeting, een hoogwaardige koudebrugvrije bevestiging en met vrijwel elke gewenste balustrade en afwerking. Vervanging van balkons is bij renovatie vaak wenselijk omdat balkons te klein zijn, constructieve gebreken vertonen en een koudebrug vormen. Uniek aan Balkonfabriek is dat de balkons achteraf en steigerloos gerealiseerd kunnen worden.

Ultrasterktebeton met koudebrugonderbreking

Voor de totaaloplossingen van Balkonfabriek verzorgt Schöck de verankering en koudebrugonderbreking met de Isokorf® RT. De balkons worden gemaakt van ultrahogesterktebeton van Hi-Con (CRC i2®). Het materiaal kan in zeer slanke doorsnedes worden toegepast en grote krachten opnemen, waardoor ten opzichte van traditioneel beton gewichtsreducties kunnen worden bereikt tot 60 procent. Esthetisch gezien valt de heel beperkte dikte in goede aarde bij architecten. De assemblage, montage en bouwbegeleiding wordt verzorgd door Renovum.

Achteraf montage met Isokorf® RT

Uit onderzoek naar woongebouwen uit de jaren 60 en 70 blijkt dat je vrijwel niets aan de vloeren kunt ophangen. Die zijn over het algemeen te dun of bestaan uit baksteenachtige constructies. Je moet dus uitwijken naar de bouwmuren als je iets wilt bevestigen. De oplossing daarvoor hebben we gevonden in het koudebrugvrij aanbrengen van een verdiepingshoge stalen kolom ter plaatse van de bouwmuur. Met ingelijmde ankerstaven koppelen we die op het knooppunt van de vloer en bouwmuur met een Isokorf® RT verankering aan het achterliggende casco. Aan deze stalen kolom, die kan worden opgenomen in het buitenblad, monteren we achteraf de balkons.

De voordelen

  • Prefab totaaloplossingen die achteraf en steigerloos gerealiseerd kunnen worden.
  • Het volledige proces wordt voor u uit handen genomen: van engineering tot en met oplevering en van aanbesteding tot uitvoering.
  • Onze balkonsystemen zijn gestandaardiseerde maatwerkoplossingen en modulair opgebouwd. Daardoor zijn ze in uiteenlopende situaties en in verschillende uitvoeringen toepasbaar.
  • Ruimere en koudebrugvrije balkons verhogen het comfort voor de eindgebruiker en de restlevensduur van het gebouw.

GEVEL 2020

Tijdens GEVEL 2020, 28-30 januari 2020, in Ahoy Rotterdam is de officiële marktintroductie van Balkonfabriek. Bezoek ons op standnummer 01.B100 en ontdek de voordelen van onze balkonoplossingen.

Meer informatie

Heb je een geschikt project of wil je meer informatie ontvangen? Meld je dan nu aan via www.balkonfabriek.nl