Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

BALQOON® Innovatie op de BouwBeurs #1

BIL_REF_NL-Eindhoven-TD Gebouw-Bild3_16z9_FHD.jpg
BALQOON® is een gepatenteerd systeem voor het achteraf monteren van prefab balkons. Met Isokorf® technologie ontwikkelde Schöck voor dit innovatieve systeem een constructieve verankering met thermische onderbreking.

Het BALQOON® systeem is een lichtgewicht balkon dat door middel van Isokorf® elementen aan de constructie wordt verankerd. De Isokorf® elementen worden met de constructievloer meegestort en door middel van een speciaal stelframe optimaal gepositioneerd. Hierdoor sluit het BALQOON® element altijd perfect aan en is de montage achteraf zeer eenvoudig. 

Door het unieke ontwerp zijn de balkons lichter en is de hemelwaterafvoer in het systeem geïntegreerd. Dit betekent egale balkons die zorgen voor een drempelloze overgang tussen binnen en buiten. De ruime keuze in afwerking van balkon hekwerk, biedt de architect alle vrijheid in zijn of haar ontwerp.

De voordelen

Het BALQOON® systeem heeft enkele duidelijke voordelen ten opzichte van conventionele balkon- en galerijconstructies:

  • Montage balkons vanuit de kraan op elk gewenst moment in het bouwproces
  • Efficiënte kraaninzet en steigerloos bouwen
  • Ideaal voor binnenstedelijke gebieden door beperkte benodigde ruimte
  • Hoogwaardige afwerking en ontwerpvrijheid
  • Geïntegreerde HWA en mogelijkheid tot drempelloos bouwen
  • Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

 

Een van de spraakmakende projecten waarbij het BALQOON® systeem is toegepast, is het TD Gebouw in Eindhoven dat eind 2018 werd opgeleverd.

Meer informatie

Wil je meer weten over het systeem kijk dan eens op de BALQOON® website of in de brochure. Neem voor vragen over het systeem en de verankering gerust contact met ons op via 055 526 88 20 of info@schock.nl.