Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
4. Elisabeth Stiegel 72dpi.jpg

Isolink® - renovatieEen nieuwe uitstraling zonder thermische lekken

Naast energieprestatie-eisen voor nieuwbouw worden er ook steeds hogere eisen gesteld bij renovatie. Thermische bruggen in de gebouwschil moeten daarom tot een minimum beperkt worden. Het Isolink® gevelanker uit glasvezelcomposiet is bij uitstek geschikt om in een bestaande achterconstructie aan te brengen en kan met alle typen gevelsystemen, gevelbeplating, adapters en gewichten toegepast worden.

lees meer

Efficiënte oplossing

Met Isolink® bent u niet alleen verzekerd van een kostenefficiënte oplossing, maar lost u een koudebrugprobleem op in de gevel dat jarenlang onopgemerkt is gebleven. Isolink® is bovendien zeer eenvoudig in te boren in de bestaande achterconstructie (zowel beton als baksteen).

Voordelen
  • Eenvoudige en tijdbesparende installatie.
  • Schöck Isolink® is zo ontworpen dat nagenoeg elk gevelelement direct of met behulp van adapters aangesloten kan worden.
  • Glasvezelcomposiet (Combar®) geleidt bijna geen warmte (λ = 0,7 W/mK), waardoor het mariaal 200 keer beter presteert dan oplossingen uit aluminium.
  • Isolink® voldoet aan scherpere energieprestatie-eisen met toepassing van goedkopere isolatiematerialen zoals mineraal-, steen- en glaswol.
  • Besparingen op de isolatiedikte mogelijk tot 50%, waardoor een slankere gevel gerealiseerd kan worden.
  • Isolink® kan zowel in een betonnen als een bakstenen achterconstructie ingeboord worden.
  • Isolink® type TA-S is op ieder gewenste lengte te bestellen (in stappen van 10 mm van 120 tot en met 520 mm). Het in het werk op lengte maken is dan niet meer nodig.
Warmtebeelden_staal_roestvrijstaal_glasvezelcomposiet_72dpi.jpg

Bij de huidige eisen aan de gevel (Rc = 4,5) wordt niet zelden de helft van het totale warmteverlies veroorzaakt door de metalen gevelverankering. Om dit warmteverlies te compenseren wordt doorgaans een dikker isolatiepakket toegepast. Met Schöck Isolink® is dit overcompenseren niet langer nodig. De thermisch isolerende eigenschappen zorgen ervoor dat de gevel tot wel 50% slanker uitgevoerd kan worden.

Detail_Isolink_adapter_72dpi.jpg

Schöck Isolink® type TA-S is voorzien van een stalen draadeind voor het monteren van ieder soort gevelsysteem. Het gewenste gevelsysteem is direct en indirect via adapters aan de gevelankers te bevestigen. Als ontwerper en bouwer heeft u daarmee de flexibiliteit om het gevelsysteem en de afwerking vrij te kiezen. En daarnaast heeft u de zekerheid van een koudebrugvrij aansluiting.

Benieuwd wat Schöck GevelLink voor u kan betekenen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: info@schock.nl

Schöck GevelLink heeft diverse merken in huis met geveloplossingen voor ieder project. Neem contact met ons op om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

Downloads
Brochures
Brochure Schöck Isolink® - Koudebruggen in de gevel voorkomen
pdf, 268,20 KB (29.01.2018)
Technische Informatie
Technische productinformatie Schöck Isolink® gevelanker
pdf, 3,40 MB (31.10.2018)