Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Schöck Isolink® type TA-S: koudebruggen voorkomen in geventileerde gevels

Uw verbinding in de gevelEen sprong voorbij traditionele gevelverankering

Het Schöck Isolink® gevelanker bestaat uit glasvezelcomposiet en vervangt de traditionele verankeringen van metaal bij geventileerde gevels. Door het gebruik van glasvezelcomposiet kent het anker uitzonderlijke thermische isolerende eigenschappen. De lage warmtegeleiding van Isolink® voorkomt koudebruggen in de gevel.

lees meer

Het toegepaste glasvezelcomposiet kent een zeer hoge treksterkte (60.000 N/mm2) en is corrosiebestendig. De gevelankers zijn eenvoudig in de achterliggende constructie te verankeren door deze in te boren en te verlijmen. Daarnaast is het anker ook toepasbaar in combinatie met alle soorten isolatiemateriaal. Dit zorgt voor een bijzonder gemakkelijke verwerking op de bouwplaats en maakt Isolink® een uiterst economische oplossing in de gevel.

Voor elk gevelsysteem en afwerking

Schöck Isolink® TA-S is voorzien van een stalen draadeind voor het monteren van ieder soort gevelsysteem. Het gewenste gevelsysteem is direct en indirect via adapters aan de gevelankers te bevestigen. Als ontwerper en bouwer heeft u daarmee de flexibiliteit om het gevelsysteem en de afwerking vrij te kiezen. En daarnaast heeft u de zekerheid van een koudebrugvrij aansluiting.

Ontwerpt slankere gevels

Bij de huidige eisen aan de gevel (Rc = 4,5) wordt niet zelden de helft van het totale warmteverlies veroorzaakt door de metalen gevelverankering. Om dit warmteverlies te compenseren wordt doorgaans een dikker isolatiepakket toegepast. Met Schöck Isolink® is dit overcompenseren niet langer nodig. De thermisch isolerende eigenschappen zorgen ervoor dat de gevel tot wel 50% slanker uitgevoerd kan worden. Dit betekent een hoger netto vloeroppervlak (NVO) en daarmee meer verkoopbaar vloeroppervlakte.

Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: info@schock.nl

Highlights
Optimale isolatie

Schöck Isolink® is opgebouwd uit voornamelijk glasvezel en isoleert daardoor tot 200x beter dan aluminium gevelankers.

Slankere gevels

De thermisch isolerende eigenschappen zorgen ervoor dat gevels tot wel 50% slanker uitgevoerd kunnen worden.

Meer gebruikersoppervlak

Ontwerp slankere gevels en vergroot daarmee het gebruikersoppervlak van het gebouw voor de eindgebruiker. 

Veelzijdig

Schöck Isolink® is zo ontworpen dat nagenoeg elk gevelelement direct of met behulp van adapters aangesloten kan worden.

KOMO-gecertificeerde glasvezelstaven

Isolink® is gemaakt van onze Combar® glasvezelstaven die KOMO gecertificeerd (K49001/2) zijn.

Eenvoudige inbouw

Stofvrij boren, en verlijmen. Zo eenvoudig bouwt u Isolink® in.

Isolink® typen
BIL_IL_PRO_Isolink-TA-S1-12_V2_16z9_FHD.jpg

Schöck Isolink® type TA-S1

Gevelanker met een enkel draadeind, voor verankering aan een betonnen of stenen achterconstructie. Beschikbaar in diameters ø12, ø16 en ø20 met verschillende soorten draadeind (M6, M8 en/of M12).

BIL_PRO_Isolink-TA-S2-D16-L200-M8x40-M8x40_ZF8_V2_16z9_FHD.jpg

Schöck Isolink® type TA-S2

Gevelanker met een dubbel draadeind, voor verankering aan bijvoorbeeld een stalen achterconstructie. Beschikbaar in diameters ø12, ø16 en ø20 met verschillende soorten draadeind (M6, M8 en/of M12).

Inbouwvideo Isolink® type TA-S
Warmtebeelden_staal_roestvrijstaal_glasvezelcomposiet_72dpi.jpg

Bij de huidige eisen aan de gevel (Rc = 4,5) wordt niet zelden de helft van het totale warmteverlies veroorzaakt door de metalen gevelverankering. Om dit warmteverlies te compenseren wordt doorgaans een dikker isolatiepakket toegepast. Met Schöck Isolink® is dit overcompenseren niet langer nodig. De thermisch isolerende eigenschappen zorgen ervoor dat de gevel tot wel 50% slanker uitgevoerd kan worden.

Detail_Isolink_adapter_72dpi.jpg

Schöck Isolink® type TA-S is voorzien van een stalen draadeind voor het monteren van ieder soort gevelsysteem. Het gewenste gevelsysteem is direct en indirect via adapters aan de gevelankers te bevestigen. Als ontwerper en bouwer heeft u daarmee de flexibiliteit om het gevelsysteem en de afwerking vrij te kiezen. En daarnaast heeft u de zekerheid van een koudebrugvrij aansluiting.

Downloads
Brochures
Brochure Schöck Isolink® - Koudebruggen in de gevel voorkomen
pdf, 268,20 KB (29.01.2018)
Technische Informatie
Technische productinformatie Schöck Isolink® gevelanker
pdf, 3,40 MB (31.10.2018)