Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Schöck Isolink® -  Glasvezel verankering voor in de kern geïsoleerde betonnen sandwichwanden

In de kern geïsoleerde betonwandenSchöck Isolink® voor sandwichwanden

Schöck Isolink® is een glasvezel gevelanker, speciaal ontwikkeld voor toepassing in betonnen sandwichwanden. Het anker dient als energiezuinig alternatief voor conventionele roestvrijstalen verankeringen bij het verbinden van de betonnen binnen- en buitenbladen. Naast een verankering dient het staafvormig element ook als afstandhouder en zorgen de dieptebegrenzers voor een perfecte afwerking.

lees meer

De laatste jaren heeft de toepassing van betonnen sandwichconstructies enorm aan populariteit gewonnen. Door de toenemende isolatie-eisen en vraag naar energiezuinige en duurzame gebouwen zijn traditionele verankeringsoplossingen vaak niet toereikend. Met Schöck Isolink® ontwikkelden wij de nieuwe generatie in sandwichwand verankeringen. De simpele oplossing die leidt tot een economische en optimaal geïsoleerde betonnen sandwichwand.

Thermisch isolerend

Als "gecertificeerd passiefhuiscomponent" zorgt Schöck Isolink® voor een betrouwbare thermische scheiding bij in kern geïsoleerde betonwanden. De reden hiervoor is de extreem lage thermische geleidbaarheid (λ = 0,7 W/mK) van ons Schöck Combar® glasvezelcomposiet. Dit unieke materiaal vormt die basis voor het Isolink® gevelanker.

Functionaliteit en zekerheid

Het Isolink® anker is zo ontworpen dat verankering en afstandshouder gecombineerd worden in één product. Het is geschikt voor zowel ondersteunde als vrijdragende gevels en maakt grote wandgeometrieën tot 6 x 12 m mogelijk. Alle producttypen van Schöck Isolink® voor betonnen gevels zijn getest en worden geleverd onder KOMO certificaat.

Eenvoudige inbouw

Het eenvoudige ontwerp en manier van inbouwen zorgen voor een grotere efficiëntie bij de productie van prefab betonwanden. Het Isolink® gevelanker wordt eenvoudig in voorgeboorde gaten in de isolatie aangebracht, zonder ingrijpende aanpassingen. Het anker is toepasbaar met alle soorten isolatiemateriaal.

Hoogwaardige afwerking

Dankzij de productvarianten met dieptebegrenzer (type TA-HC en TA-DC) kunt u hoogwaardige afgewerkte en architectonische betonnen gevels en wanden realiseren.

Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: info@schock.nl

Schöck Isolink® Video
Downloads
Brochures
Brochure Schöck Thermoanker (Isolink®) – Thermisch geïsoleerde betonnen sandwichwanden
pdf, 770,55 KB (03.09.2020)
Certificaten
KOMO attest K92424/01 Schöck Thermoanker (Isolink®)
pdf, 414,01 KB (07.09.2016)