Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Schöck Isokorf® type KXT - Thermische en geluidsisolatie voor vrij uitkragende balkons uit beton

Schöck Isokorf® XT type K

Schöck Isokorf® XT type K is een constructief verankeringssysteem voor het onderbreken van thermische bruggen bij balkons en galerijen. Het element is KOMO gecertificeerd en beschikbaar in brandwerende uitvoering (REI120). Schöck Isokorf® XT type K neemt bij vrij uitkragende betonelementen momenten en dwarskrachten op.

 

lees meer

De nieuwe generatie Schöck Isokorf® XT type K elementen zijn verder geoptimaliseerd om een nog hogere thermische isolatie te bereiken. Het element is uitgevoerd met 120 mm isolatie van Neopor® en een HTE-Compact® drukelement uit ultrahoge sterktebeton. Het nieuwe HTE-Compact® drukelement heeft een lagere warmtegeleiding en een hogere draagkracht waardoor de bouwfysische en constructieve prestaties verder zijn verbeterd. Voor een hogere draagkracht zijn de elementen met een hogere capaciteit uitgerust met een speciale beugel waardoor de krachten achter het drukelement nog effectiever worden overgedragen.

Het element is door het Passivhaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd als “energiebesparingscomponent” voor balkonaansluitingen. Schöck Isokorf® XT type K brengt het warmteverlies terug tot een minimum en maakt het mogelijk om hoge isolatiestandaarden te bereiken. Met de Schöck Isokorf® XT type K ontwerpen architecten en constructeurs nu al energieneutraal (EPC 0,0), zonder beperking van de ontwerpvrijheid.

De Isokorf® XT type K elementen zijn standaard beschikbaar in hoogten van 160-250 mm. De elementen zijn leverbaar in modules van 250mm, 500mm en 1000mm en toepasbaar voor achteraf montage met Schöck IDock®.

Onze afdeling Engineering ondersteunt graag bij oplossingen op maat.

Wij zijn de nieuwe Isokorf®
Heeft u vragen over producten, projecten of maatwerkoplossingen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: techniek@schock.nl