Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Teaserbild-Variante-Blau.svg

Schöck Isokorf®Diversiteit vraagt om ordening

Wij willen optimale ondersteuning bieden bij uw bouwprojecten. Om de groeiende verscheidenheid aan producttypen te structureren, introduceren wij daarom nieuwe typenaanduiding voor het gehele Schöck Isokorf® productgamma. Tegelijkertijd maken we ons productportfolio geschikt voor de digitale toekomst.

Een opvallende verandering is dat we gaan werken met “modellen” Isokorf® elementen. Door het invoeren van modellen helpen we u eenvoudiger de weg te vinden in ons uitgebreide assortiment.

Om de verandering makkelijk te maken, leggen we de opbouw van de nieuwe benamingen hier in detail uit. De nieuwe namen gaan gelden voor nieuwe bouwprojecten vanaf februari 2020.

lees meer
De nieuwe namen voor Schöck Isokorf®

Diversiteit heeft orde nodig

De nieuwe typeaanduiding voor Schöck Isokorf® is duidelijk gestructureerd. De volgorde van de naamcomponenten blijft namelijk altijd hetzelfde en is als volgt gestructureerd: het begint met het productmerk en model. Vervolgens wordt in het midden het type met alle kenmerken benoemd en aan het einde de generatie.

lees meer
De nieuwe namen eenvoudig vinden

Om de invoering van de nieuwe namen makkelijker te maken, bieden wij u onderstaand een conversietool aan. U geeft hier de oude naam in (tenminste 3 tekens) en de tool genereert automatisch de nieuwe naam voor u.

Code Scheme Old
Code Scheme Old
Gelieve minstens 3 tekens in te geven, bijvoorbeeld: KXT20E. Daarna kan je kiezen tussen de opties die voorgesteld worden.
Korte naam

Naast de lange naam, kunt u nu ook de vetgedrukte korte naam gebruiken voor bestellingen of binnen uw software:

Isokorf® XT type K-E-M2-V1-REI120-CV35-H200-L500-3.0

Geldigheid oude naam

Voor reeds geplande bouwprojecten, kunt u natuurlijk nog gebruik blijven maken van de oude benamingen. Voor nieuwbouwprojecten vanaf februari 2020 worden de nieuwe benamingen gebruikt in onze documentatie en offertes.

In de toekomst zal de modelaanduiding een integraal onderdeel vormen van alle Schöck Isokorf® types. De bijbehorende afkorting wordt altijd voor het woord ‘’type’’ geplaatst.


Voorbeeld:
Isokorf® XT type K-E-M2-V1-REI120-CV35-H200-L500-3.0

Het basistype

De afkortingen voor de basistypen zijn - op vier na - gelijk gebleven. Bent u al bekend met Schöck Isokorf®? Dan zult u de basistypen al snel herkennen.

Schöck Isokorf® type KST gaat vanaf nu type S voor “Steel” heten. Een van de voordelen van het product ligt in de modulaire opbouw ervan. Dit werd in de oude benaming onvoldoende aangeduid. We hebben daarom de structuur van de productgroep gewijzigd en besloten om deze te hernoemen naar type S, met de modules S-N en S-V.

Deze logica hebben we ook doorgevoerd voor de beton-staal verbindingen, voorheen type KS en type QS. Ook hier zal S voor “Steel” worden gebruikt. Deze producten heten vanaf nu type SK en type SQ.

Het voormalige type S en type SXT voor balken en consoles worden nu type B voor “Beams” genoemd.

Het basistype staat direct achter het woord “type” beschreven.

Voorbeeld: Isokorf® XT type K-E-M4-V1-REI120-CV35-H200-L500-3.0

Capaciteit

De prestatie van het element begint met een afkorting voor de capaciteitsklasse (M, V, N). Als er in positieve en negatieve richting krachten optreden, worden de afkortingen verdubbeld (MM, VV, NN). De prestaties zijn genummerd, beginnend met 1 voor de laagste capaciteit. Verschillende Isokorf® typen met dezelfde prestatieklasse kunnen niet per definitief dezelfde capaciteit opnemen. De capaciteit moet altijd worden bepaald aan de hand van beoordelingstabellen of beoordelingsprogramma’s.

Brandveiligheid

De brandwerendheidsklasse volgt na de capaciteit en maakt onderdeel uit van de prestatie-aanduiding. Een brandwerende uitvoering wordt uitgedrukt met R, REI, etc. Het nummer dat daarop volgt beschrijft het aantal minuten brandwerendheid: 30, 90 of 120 minuten. Indien het geen brandwerende versie betreft, dan wordt R0/REI0 aangegeven.

De informatie over de brandveiligheid is in de toekomst een integraal onderdeel van de productaanduiding. De brandveiligheiduitvoering van een product wordt in brandwerendheidsklassen uitgedrukt: R/REI/EI etc. met indicatie de brandwerendheid in minuten 30/60/90/120 etc. Als brandveiligheid geen vereiste is, wordt er R0 aangegeven.

Voorbeeld: Isokorf® XT type K-E-M4-V1-REI120-CV35-H200-L500-3.0

De betondekking wordt gekenmerkt door CV en de hoogte van het Isokorf® element met een H. De lengte van het element wordt aangegeven met L.


Voorbeeld:
Isokorf® XT type K-E-M4-V1-REI120-CV35-H200-L500-3.0

Het generatienummer verandert volgens verdere productontwikkelingen.


Voorbeeld: 
Isokorf® XT type K-E-M4-V1-REI120-CV35-H200-L500-3.0

Download
Brochures
Omzettingstabel Schöck Isokorf®
pdf, 51,72 KB (12.12.2019)
Brochures
Overzicht nieuwe typeaanduiding Schöck Isokorf®
pdf, 98,20 KB (22.01.2020)