Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
Schöck ComBAR® - Glasvezelwapening in industriebouw en energiecentrales

Industriebouw en energiecentrales

Transformator- en inductiespoelen voor elektriciteitscentrales, transformatorstations en de zware industrie (bijv. staal- en aluminiumsmelterijen, etc.) hebben te maken met hoge elektrische stromen. In het wapeningsstaal dat te dicht bij de spoelen ligt ontstaan inductiestromen. Het staal kan daardoor tot gloeien verhit raken, waardoor het staal zijn sterkte verliest. Om dit te vermijden moeten gewapende betonnen wanden op een veilige afstand van de spoelen geplaatst worden.

lees meer

De Schöck Combar® staven geleiden geen elektromagnetische stromen en zijn bestaat tegen hoogspanning. Hierdoor kunnen Schöck Combar® gewapende funderingen, vloeren en wanden in de onmiddellijke omgeving van transformator- en inductiespoelen gebouwd worden. Er kan compacter gebouwd worden met behoud van de functie van de spoel zonder energieverlies, dankzij de niet elektrisch geleidende eigenschappen van Schöck Combar®. Een oplossing die tot een aanzienlijke reductie van de bouw- en exploitatiekosten leidt.

Schöck Combar® is niet elektromagnetisch geleidend en daarom bij uitstek geschikt voor de bouw van behuizingen en fundamenten van transformatoren en inductiespoelen, bijvoorbeeld in:

  • Schakelkasten 
  • Staalindustrie 
  • Aluminiumsmelterijen 
  • Chemische- en petrochemische industrie 
  • Elektriciteit centrales 
  • Verdeelstations in het hoogspanningsnet