Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken

Vragen & antwoorden (FAQ)Relevante informatie over Schöck GevelLink en Isolink®

Op deze pagina vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over GevelLink, onze totaaloplossingen en de Isolink® technologie.

Wilt u graag meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Binnen Schöck GevelLink zijn verschillende producten en co-creaties met Isolink® verkrijgbaar zoals Thermoframe® en VECO®-Isolink®. Ook het volledige productprogramma met adapters en achterconstructies van de Duitse gevelbouwer GIP is onder Schöck GevelLink leverbaar. Hierdoor hebben we totaaloplossingen in huis voor ieder project.

Bij de huidige eisen aan de gevel (Rc = 4,5) wordt vaak de helft van het totale warmteverlies veroorzaakt door de metalen gevelverankering. Om dit warmteverlies te compenseren wordt doorgaans een dikker isolatiepakket toegepast. Met Schöck Isolink® is dit overcompenseren niet langer nodig.

Isolink® is een gevelanker dat bestaat uit glasvezelcomposiet (Combar®), waarmee een koudebrugprobleem in de gevel wordt opgelost dat jarenlang onopgemerkt is gebleven. Isolink® wordt zowel toegepast in geventileerde gevels (type TA-S) als betonnen sandwichwanden (Type TA-D/H).

Glasvezelcomposiet geleidt bijna geen warmte (λ = 0,7 W/mK) en presteert 200 keer beter dan oplossingen uit aluminium. Bouwers kunnen hierdoor met goedkopere isolatiematerialen zoals mineraal-, steen- en glaswol voldoen aan de strengste energieprestaties (BENG) en de isolatie-eisen die vastgelegd zijn in het Bouwbesluit (Rc= 4,7 m2K/W). Tevens biedt Isolink® de mogelijkheid om tot wel 50% op het isolatiepakket te besparen, waardoor een groter netto vloeroppervlak (NVO) wordt gerealiseerd.

Isolink® kan toegepast worden in prefab betonnen sandwichwanden en geventileerde gevels. De glasvezelcomposiet gevelankers (Combar®) zijn eenvoudig in te boren en te verlijmen in de achterconstructie.

Isolink® is gemaakt van onze Combar® glasvezelstaven die KOMO gecertificeerd (K49001/2) zijn. Schöck Isolink® TA-D is tevens door het PassivHaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd als “passiefhuis component” in de categorie “gevelankers”. Isolink® heeft ook zeer goede eigenschappen ten aanzien van brandveiligheid en voldoet minimaal aan brandklasse B.

Isolink® is zeer geschikt voor renovatie, omdat het koppelanker in iedere achterconstructie ingeboord en verlijmd kan worden. Isolink® kan met alle typen gevelsystemen, gevelbeplating, adapters en gewichten toegepast worden, wat het een uiterst efficiëntie en kosteneffectieve oplossing maakt voor renovatieprojecten.

Isolink® is zeer geschikt voor nieuwbouw, zowel bij geventileerde gevels als betonnen sandwichwanden. Isolink® maakt onderdeel uit van verschillende co-creaties zoals ThermoFrame® en VECO®-Isolink®, waardoor we een oplossing in huis hebben voor vrijwel ieder project.

Ja, Isolink® kan in alle weersomstandigheden chemisch verankerd worden.

Isolink® type TA-S is op ieder gewenste lengte te bestellen (in stappen van 10 mm van 120 tot en met 520 mm). Het in het werk op lengte maken is dan niet meer nodig, waardoor u veel tijd bespaart op de bouwplaats.

Benieuwd wat Schöck GevelLink voor u kan betekenen?

Schöck Engineering

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: info@schock.nl

Schöck GevelLink heeft diverse merken in huis met geveloplossingen voor ieder project. Neem contact met ons op om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.