Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
LOG_Logo-Schöck_VBI_16z9_FHD[4].jpg

Droge achteraf montage balkonsKanaalplaat- en massieve vloeren

Kanaalplaatvloeren worden in de bouw veel toegepast, maar nog zeer weinig in de appartementenbouw. Om ook hier succesvol te zijn ontwikkelde Schöck samen met VBI een oplossing voor het droog monteren van uitkragende balkons. Deze verankering is naast kanaalplaatvloeren ook toepasbaar bij massieve vloeren.

lees meer

Bij grondgebonden woningen en in de utiliteitsbouw worden kanaalplaatvloeren al op grote schaal toegepast. De appartementenbouw is een segment waarbij de kanaalplaat nog weinig wordt toegepast, omdat appartementen veelal een uitkragend balkon hebben. Met de nieuwe kanaalplaatoplossing is het vanaf nu mogelijk balkons achteraf aan kanaalplaatvloeren te monteren.

De oplossing

Voor deze oplossing is een speciale Isokorf® verankering ontwikkeld, bestaande uit twee delen. Het eerste gedeelte wordt in de vloer gestort het tweede in het prefab balkon. Om te zorgen voor een goede overdracht van de krachten bij kanaalplaatvloeren, wordt er gewerkt met een massieve randplaat, waarbij de verankering is geïntegreerd. Bij traditionele betonvloeren wordt deze verankering meegestort in de vloer.

Het tweede gedeelte van de verankering wordt met het prefab balkon meegestort en als compleet element op de bouwplaat geleverd. Vanuit de bouwkraan wordt het balkon in het prefab randelement verankerd en vastgezet met een moerverbinding. Wanneer het balkon is gesteld, worden de uitsparingen aangegoten met gietmortel voor een perfecte afwerking.

Achteraf montage

De massieve vloerdelen met Isokorf® verankering en de balkons worden volledig geprefabriceerd. Bij toepassing in traditionele betonvloeren wordt de Isokorf® verankering in het werk gestort. Door gebruik te maken van een droge verbinding wordt de ruwbouwfase en de montage van de prefab balkons in beide gevallen gescheiden. Hierdoor zijn de balkons vanuit de kraan en in elke fase van het bouwproces achteraf te verankeren.

Samen aan nieuwe ideeën bouwen?

Laat je hieronder je gegevens, dan nemen wij contact met je op. 

gui/common/leave_empty

Vul de met een * gekenmerkte velden in vóór het verzenden. Hartelijk dank.

 

De voordelen

Met de huidige ontwikkelingen in de bouw en de grote vraag om prefab biedt deze verbinding nieuwe mogelijkheden en voordelen:

  • Het voordeel van ‘prefab to prefab’ bouwen door toepassing van kanaalplaatvloeren en uitkragende balkons
  • Droogmontage van balkon- en galerijplaten
  • Achteraf montage zonder onderstempeling of steigerwerk
  • Thermisch onderbroken balkonaansluiting met Schöck Isokorf®

Pilotproject

Op dit moment zijn we samen met VBI op zoek naar partijen die de kanaalplaatoplossing mee willen nemen in hun ontwerp voor een appartementengebouw. Wij geven daarbij de voorkeur aan een gebouw met maximaal zes verdiepingen en dertig balkons.

Meer informatie

Heb je een geschikt project of wil je meer informatie, neem dan contact op met Emmy Post van Schöck Nederland via 055 526 88 20 of e.post@schock.nl.