Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
BIL_NEWS_NL-VBI-Connection_16z9_FHD.jpg

Droge achteraf montage balkonsKanaalplaat- en massieve vloeren

Kanaalplaatvloeren worden in de bouw veel toegepast, maar nog zeer weinig in de appartementenbouw. Om ook hier succesvol te zijn ontwikkelde Schöck samen met VBI een oplossing voor het droog monteren van uitkragende balkons. Deze verankering is naast kanaalplaatvloeren ook toepasbaar bij massieve vloeren.

lees meer

Bij grondgebonden woningen en in de utiliteitsbouw worden kanaalplaatvloeren al op grote schaal toegepast. De appartementenbouw is een segment waarbij kanaalplaat-/ appartementvloeren nog weinig wordt toegepast, omdat appartementen veelal een uitkragend balkon hebben. Met de nieuwe koppeling is het vanaf nu mogelijk balkons achteraf aan kanaalplaatvloeren te monteren.

De oplossing

Voor deze oplossing is een speciale Isokorf® verankering ontwikkeld, bestaande uit twee delen. Het eerste gedeelte van de verankering wordt in de vloer gestort. Om te zorgen voor een goede krachtsoverdracht wordt er bij kanaalplaten gewerkt met een massieve betonnen randplaat. Deze prefab randplaat wordt geleverd met geïntegreerde verankering. Bij traditionele betonvloeren wordt de verankering aan de vloerzijde meegestort in het werk.

Het tweede gedeelte van de verankering wordt met het prefab balkon meegestort en als compleet element op de bouwplaats geleverd. Vanuit de bouwkraan wordt het balkon aan het prefab randelement verankerd en vastgezet met een moerverbinding. Wanneer het balkon is gesteld, worden de uitsparingen aangegoten met gietmortel voor een perfecte afwerking. Bekijk ook onze animatie.  

Achteraf montage

De massieve vloerdelen met Isokorf® verankering en de balkons worden volledig geprefabriceerd. Bij toepassing in traditionele betonvloeren wordt de Isokorf® verankering in het werk gestort. Door gebruik te maken van een droge verbinding wordt de ruwbouwfase en de montage van de prefab balkons in beide gevallen gescheiden. Hierdoor zijn de balkons vanuit de kraan en in elke fase van het bouwproces achteraf te verankeren.

 

De voordelen

Met de huidige ontwikkelingen in de bouw en de grote vraag om prefab biedt deze verbinding nieuwe mogelijkheden en voordelen:

  • Het voordeel van ‘prefab to prefab’ bouwen door toepassing van kanaalplaatvloeren en uitkragende balkons
  • Droogmontage van balkon- en galerijplaten
  • Achteraf montage zonder onderstempeling of steigerwerk
  • Thermisch onderbroken balkonaansluiting met Schöck Isokorf®

Pilotproject

Op dit moment zijn we samen met VBI op zoek naar partijen die de kanaalplaatoplossing mee willen nemen in hun ontwerp voor een appartementengebouw. Wij geven daarbij de voorkeur aan een gebouw met maximaal zes verdiepingen en dertig balkons.

Meer informatie

Heb je een geschikt project of wil je meer informatie, neem dan contact op met Emmy Post van Schöck Nederland via 055 526 88 20 of e.post@schock.nl.

Samen aan nieuwe ideeën bouwen?

Laat hier je gegevens achter of neem contact op via mail of telefoon. Wij nodigen je graag uit op ons kantoor of komen bij jou op bezoek.

Video