Schöck maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijk en gebruiksvriendelijker te maken. Als je verder gaat accepteer je onze cookies.
zoeken
BIL_PER_Schöck-Illu-Ingenieur_16z9_FHD.jpg

Werken bij SchöckDe weg naar succes

Wat men graag doet, doet men goed

Wie zijn werk met plezier doet, kan meer bereiken. Als informele organisatie hechten wij daarom veel waarde aan samenwerking en collegialiteit. Onze communicatie is open, eerlijk en transparant. Dit zien wij als de belangrijkste bouwstenen voor onze ondernemingscultuur. 

lees meer

Wij hebben vertrouwen in de kennis en kunde van onze medewerkers en creëren de ideale werkomgeving om te presteren en te groeien. Onze werknemers krijgen de kans zelfstandig te werken en zijn of haar bijdrage te leveren aan het gezamenlijke succes van Schöck.

De positieve en respectvolle atmosfeer en goede onderlinge samenwerking dragen bij aan de productiviteit van onze onderneming. Onze werknemers vullen elkaar aan en inspireren elkaar om het beste resultaat te behalen. Wij zijn dan ook trots op onze jarenlange samenwerking met onze medewerkers. Zij zijn het hart en de motor van onze onderneming en zorgen voor een veilige positie in de markt.

Onze weg naar succes

Economisch denken en een eerlijke en werknemersgerichte bedrijfscultuur versterken elkaar bij Schöck. Door het een kan het ander langdurig succesvol zijn en zijn wij als onderneming in staat topprestaties te leveren.

De klanttevredenheid bepaalt onze kwaliteit. Een hoge tevredenheid moedigt ons aan om onze producten en diensten voortdurend te verbeteren en aan te passen aan de marktomstandigheden. Onze medewerkers leveren dagelijks topprestaties om de kwaliteit van onze dienstverlening hoog te houden.

Als collega zijn wij toegewijd en sociaal. Wij helpen en motiveren elkaar en geven eerlijke feedback. Daarmee creëren we een veilige werkomgeving waarin succesvol zijn en fouten maken even belangrijk zijn. Van fouten maken leert men en wij zien dit als belangrijk onderdeel van het proces.

 

Vacatures

Ben jij de content marketeer die onze ambitie weet om te zetten naar content? Die content weet te matchen met de juiste mediakanalen? En die het leuk vindt om mee te werken aan een strategie en graag bij een organisatie werkt die online als belangrijkste uitdaging voor de komende jaren ziet? Dan zoeken wij jou!

Waarom jij bij ons stage wil lopen?

Bij Schöck barsten we van de ambities en willen we een voorloper zijn in de ‘online first’ benadering in de bouw. Digitalisering staat bij ons hoog in het vaandel en digitale marketing (SEO, SEA, social) speelt daarin een sleutelrol. We werken internationaal aan duizenden bouwprojecten en willen “thought leader” zijn op thema’s rondom warmteverlies in gebouwen. Hierin ligt een onschatbare waarde aan content verborgen, maar we doen er nu veel te weinig mee! Jij kan ons helpen de eerste stappen te zetten naar een concrete content marketingstrategie en uitvoering.

Wat ga je doen?

Een stage binnen Schöck betekent voor jou op meerdere vlakken een uitdaging:

 • Je krijgt veel vrijheid om ‘jouw’ verhalen te maken
 • Je helpt ons met het opstellen van een content marketingplan voor onze productgroepen
 • Je volgt referentieprojecten op en gaat onze klanten interviewen
 • Je bent kritisch en helpt ons betere content te ontwikkelen
 • Je schrijft voor onze website, nieuwsbrieven en social media-kanalen

Wat neem je mee?

Jij stelt graag de “waarom-vraag”. Voor sommige misschien een vervelende eigenschap, maar wij zien die juist graag in jou terug. Jouw leergierigheid is namelijk de basis om van een complex onderwerp een begrijpelijk verhaal te maken. En dat ook nog eens leuk is om te lezen. Daarnaast ben je iemand die:

 • Hbo-denkniveau bezit; met een specialisatie in communicatie, journalistiek en/of online marketing
 • Je bent ondernemend en hebt een passie voor schrijven en content
 • Je bent sociaal en niet bang de telefoon te pakken
 • Je bent in bezit van de volgende eigenschappen: creatief, initiatiefrijk, flexibel
 • Je kunt goed zelfstandig werken en hebt van nature een gestructureerde werk aanpak
 • Goede kennis van de Nederlandse (spelling/grammatica) en Engelse taal

Wat wij jou bieden?

Wij bieden jou een hecht team in een organisatie met korte communicatielijnen. Onze werksfeer is collegiaal en informeel. Wij mogen het certificaat Investor in People uitdragen en daarmee is investeren in ontwikkeling en talent voor ons een belangrijk speerpunt. Uiteraard geven wij een marktconforme stagevergoeding en een stageplaats voor 32-40 uur per week.

Wie wij zijn en wat wij doen?

Schöck Nederland is onderdeel van de internationaal opererende Schöck Groep, met een hoofdkantoor in Duitsland. Wij verkopen verankeringssystemen voor balkons, galerijen en gevels in meer dan 25 landen. Met onze balkonsystemen zijn wij wereldwijd marktleider. Wij verzorgen binnen de Schöck Groep de verkoop en engineering van innovatieve systemen in de Nederlandse markt. Daarnaast leveren wij technische (verkoop) ondersteuning aan onze partners in Noorwegen, Denemarken en Finland.

Word jij onze collega?

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mail met jouw motivatie en CV naar HRM@schock.nl t.a.v. Wendy Peterzon.

Heb je nog vragen?

Bel, mail of app Wendy Peterzon via 06 14 85 34 99 of w.peterzon@schock.nl

BIL_MA_Detert-Oude-Weme--Wendy-2018_16z9_FHD.jpg

Wendy Peterzon

Telefoon: +31 55 526 88 20

E-mail: w.peterzon@schock.nl